Mgr. Marie Benešová

  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2015 21:04:00

Elektronické náramky vězňů jsou dlouho očekávanou problematikou

Elektronické náramky vězňů jsou dlouho očekávanou problematikou

Poslaneckou sněmovnou včera prošla prvním čtením novela trestního zákoníku a s tím spojených změn v dalších zákonech, jejichž cílem je zavedení elektronických náramků, které by v některých případech měly nahradit vazbu trestně stíhaných osob.

Zpravodajkou této právní úpravy je Marie Benešová, místopředsedkyně Ústavně právního výboru.

„Elektronické náramky vězňů jsou dlouho očekávanou a bohužel stále odkládanou problematikou. Po amnestii prezidenta Klause byla tato materie odsunuta. Tato vláda si předsevzala, že elektronické náramky prosadí. Já to vítám, domnívám se, že se jedná o moderní instrument, který má řada západních zemí. Jak jistě víte, věznice máme přeplněné, v současné době je asi vytíženost asi 98 procent. Sama jsem minulý týden v jedné takové věznici byla a tam už dávali pomalu přistýlky na chodbu. Ministerstvo spravedlnosti bylo v přípravě zavedení elektronických náramků bohužel ve skluzu, dlouho se tento návrh dopilovával, řešily se různé problémy i s financováním. Věřím, že nyní předložený návrh projde úspěšně legislativním procesem,“ uvedla k tomu Marie Benešová.

Novela nyní zamíří k projednání do Ústavně právního výboru, Výboru pro obranu a Výboru pro bezpečnost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama