Mgr. Martin Kupka

  • ODS
  • ministr dopravy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2021 18:09:00

ČSSD pokračuje ve vyhlašování nesmyslných cest k řešení dostupného bydlení

ČSSD pokračuje ve vyhlašování nesmyslných cest k řešení dostupného bydlení

Jan Hamáček včera v debatě stranických lídrů pohovořil o jednom z klíčových návrhů sociální demokracie ohledně bydlení.

 K volebnímu slibu zavést pokuty za dlouhodobě neobsazené byty prohlásil, že pokuta má být taková, aby se lidem nevyplatilo držet byty neobsazené, nějakých tři až pět tisíc korun měsíčně.

„ČSSD za osm let ve vládě v oblasti bydlení neudělala nic, co by nedostatek a zdražování bytů aspoň částečně řešilo, ale před volbami tahá z klobouku jeden hloupý nápad za druhým. Bohužel předseda ČSSD už nepopsal, jak by celý systém pokut měl fungovat – musel by totiž připustit, že to lze zajistit pouze pomocí nějakého domovního důvěrníka, který by přesně věděl, kdo kde bydlí nebo nebydlí. Tak to u nás fungovalo v době vlády komunistické strany a přesně to odpovídá slovníku Jana Hamáčka, který o majitelích volných bytů s patřičným pohoršením hovoří jako o spekulantech. To je slovník funkcionáře komunistického akčního výboru z roku 1948, kde chybí už jen keťasové a šmelináři. S takovým přístupem se můžeme dočkat ještě povinného ubytování soudruhů z továren v bytech, kde bydlí málo lidí, pokut za auta, která nejezdí, zvláštní daně za třetí a další kalhoty nebo sukni pro jednu osobu,“ hodnotí záměr ČSSD místopředseda ODS Martin Kupka.

ODS nebude v oblasti bydlení nikdy podporovat jakákoli řešení založená na dalších a dalších administrativních povinnostech a zásazích do práv majitelů čehokoli. Je plným právem vlastníka, který něco právoplatně nabyl, aby s tím nakládal podle svých vlastních potřeb a zájmů. Stát má umožnit výstavbu tolika bytů, kolik si lidé a investiční fondy chtějí postavit – a jejich nedostatek není důsledkem chabé regulace, ale naopak přehnané regulace a chabé podpory.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama