Mgr. Martin Kupka

  • ODS
  • ministr dopravy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.10.2022 18:35:00

Jednali jsme hlavně o obnově Ukrajiny. Ukrajina je součást Evropy

Jednali jsme hlavně o obnově Ukrajiny. Ukrajina je součást Evropy

Komentář na facebookovém profilu ke společnému jednání české a ukrajinské vlády.

 Vůbec poprvé v historii se sešly ke společnému jednání česká a ukrajinská vláda.

V oblasti dopravy jsme mluvili především o obnově válkou poškozené dopravní infrastruktury. Do Kyjeva jsem přivezl seznam českých firem, které by se mohly podílet na poválečné obnově země. Rozsáhlá možnost spolupráce se nabízí především v oblasti železnice – ať už v oblasti opravy infrastruktury, ale i třeba v možnostech obnovy vozového parku.

Železnice je důležité i pro těsnější propojení Ukrajiny s Evropou. Je zcela bez debaty, že Ukrajina je součástí Evropy. Odpovídat tomu ale musí i železniční rozchod. Podporujeme proto rozšíření celoevropské dopravní sítě TEN-T směrem na Ukrajinu a vybudování kapacitních železniční koridorů s „evropským rozchodem“ směrem na Lvov, Kyjev a Oděsu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama