Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2021 6:37:00

Hospice jsou odkázány na dary a financování prostřednictvím nadací

Hospice jsou odkázány na dary a financování prostřednictvím nadací

Radní Královéhradeckého kraje schválili vyhlášení dotačního programu na podporu hospicové péče pro rok 2022.

Mezi poskytovatele hospicové péče, kterou tvoří souhrn lékařských, ošetřovatelských, rehabilitačně-ošetřovatelských a poradenských činností poskytovaných nevyléčitelně nemocným pacientům, kraj rozdělí 21 milionů korun. Žádost o dotaci budou moci poskytovatelé těchto služeb podávat od 15. října do 16. listopadu 2021.

„Hospicová péče dosud není dostatečně financována ze zdravotního pojištění a hospice jsou odkázány na dary od soukromých a firemních dárců nebo na financování prostřednictvím různých nadací. Poskytovatelům této péče se snažíme od roku 2018 pomoci vyhlašováním krajského dotačního programu, ze kterého mohou čerpat finanční prostředky na své fungování, posílení financování a na zajištění rozvoje této služby pro občany našeho regionu. Každá pro nás všední činnost může být pro nemocného tou poslední, a proto je právě nutné podporovat tato prostředí, ve kterých klientům umožníme důstojné prožití závěru života,“ uvádí náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za sociální oblast.

Krajský dotační program je určený právě na spolufinancování hospicové péče pro pacienty, kteří vyčerpali možnosti kauzální léčby a nyní u nich pokračuje léčba symptomatická. Ta má pacientům minimalizovat bolesti a zmírnit všechny obtíže jejich diagnózy i případných komplikací.

V Královéhradeckém kraji je hospicové péče stabilně zajišťována pěti domácími hospici a kamenným Hospicem Anežky v Červeném Kostelci, který poskytuje paliativní péči na 30 lůžkách. Poskytovatelé služeb hospicové péče budou moci své žádosti doručit Krajskému úřadu Královéhradeckého kraje od 15. října do 16. listopadu. Veškeré informace a formuláře kraj zveřejní na svých webových stránkách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama