Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2023 10:22:07

Krize nekrize, vláda a resorty si pobyt na výsluní vychutnávají plnými doušky

Krize nekrize, vláda a resorty si pobyt na výsluní  vychutnávají  plnými doušky

Zatímco občany, daňové poplatníky současná pravicová vláda škube každým dnem stále více a více, sama si rozmaru užívá neomezeně. Inu život v zámku a podzámčí.

 

Protivládní demonstrace zůstávají pro většinu členů vlády spíše pobavením, a když se konečně odbory odhodlají  uspořádat demonstrací před Úřadem  vlády (29. března), vezme vláda  do zaječích a odjede na tzv.  pracovní  výjezdní zasedání. Tentokrát třeba do Jeseníka.

A jaké jsou finanční náklady  spojené  se zabezpečením a průběhem  takového výjezdního zasedání vlády ČR  v budově Městského úřadu Jeseník?

       - catering 114.965 Kč (catering pro vládu 90.000 Kč, večerní pohoštění 6.475 Kč,

         catering pro technický personál a doprovod 18.490 Kč)

      - technické zajištění 18.879,03 Kč,

      - ubytování 71.505 Kč,

      - cestovní náhrady zaměstnanců 15.197 Kč.

 Výše cestovních náhrad přitom není konečná, neboť dosud všichni zaměstnanci, kteří se předmětné akce účastnili, nepředložili vyúčtování cestovních náhrad.  Zveřejněné  údaje jsou  základě obdržené  odpovědi  ředitelem  Odboru právního a kontrolního Mgr. Jana Večeři na můj dotaz.

  Další příklady jsou mediálně známé především díky Janě Bobošíkové,  která (ne)pravidelně mapuje  jednotlivé kauzy  vládního  plýtvání  veřejných financí. Takže jen připomínka a odkazy na některé z nich:

    Cesta na Tchaj - wan nejdražší ženy za pultem v ČR Markéty Pekarové Adamové.  

 Strava  během letu  za více než 228 tisíc korun, kdy v jídelníčku nechyběl sortiment „Steak, vanilková Panna Cotta, uzená kuřecí prsa, kachní paté,“. K zajištění pitného režimu to byla objednávka „288 plechovek za více než 7 tisíc, červeného vína 48 kusů za necelých 9 tisíc, 60 bílých vín za téměř 13 a půl tisíce a prosecca si rovnou stát na dlouhý let na Tchaj-wan „pro jistotu“ objednal 240 kusů za 29 tisíc. Téměř šedesát tisíc tak padlo jen na alkohol“.https://www.youtube.com/watch?v=-FseGR73UD8

  Dalším mediálně známým případem jsou nákupy luxusních dárkových košů na ministerstvu obrany pod vedením krvelačné lady Jany Černochové.  Po pravdě řečeno, nic nového pod sluncem, jedná se pouze o pokračování setrvalého stavu na tomto ministerstvu. https://www.youtube.com/watch?v=L4a_tLewKpo

 „Naštěstí “ vláda ví, že „záplaty“ ke kosmetickému vylepšení stále  narůstajícího  státního  dluhu lze získat různými, pro veřejnost  prezentovanými   hospodárnými opatřeními.  V současné době  je tímto hitem  prodej  budov  „dnes“  rušených  pošt  a finančních úřadů. 

A o co méně se získá prodejem  dle vlády nepotřebného majetku, který není ničím jiným než rozkradením,  se kterým má pravice bohaté zkušenosti ze zlatých 90. let popřevratového období,  o to více budou do rozpočtu  „cálovat“ prostí  občané. Vláda totiž myslí na své občany každý den a téměř každý den jim připraví nějaké  to překvapení .

Tím zatím posledním má být  zvýšení sazby DPH z 10 na 21 procent  u vodného a stočného, tepla, ubytovacích a jiných služeb.

 A pak nezapomínejme na kouzelného dědečka v podobě Evropské unie! Vláda ČR  zadluží  občany tohoto státu půjčkou od EU ve výši 2,9 až 11 miliard eur, v přepočtu od 69 do 265 miliard korun, které mají pomoci ČR k odstřižení od  Putinových  paliv. Vážení občané, naše pomoc Ukrajině není zadarmo! Vždyť  když se umí  uskromnit členové vlády  jejichž měsíční odměna je cca 4x vyšší než průměrný plat  našeho občana , pak to zvládnou i sociálně slabší skupiny daňových  poplatníků, jejichž příjem je v porovnání se sousedním Německem několikanásobně nižší.

Jak říká signalista Petr Fiala, krizi jsme zvládli díky  našim občanům a navíc  již  nejsme  zranitelní  a vydiratelní  Ruskem !   Uvidíme,  jak to bude   s  onou zranitelností  a vydiratelností  v dalším období   vůči našemu státu ze strany USA  i  se zatím setrvalým klidem našich občanů.  Zatím stále  nejsou  zapojení do  konfliktu mezi RF a USA na Ukrajině. Možná by mohli ale zbystřit.  Jak  oznámila  armáda, v květnu proběhne mobilizační cvičení odvodního řízení. Zatímco ministerstvo obrany se po zveřejnění zprávy snaží občany zklidnit prohlášením, že podobná školení se provádí každoročně, šéf lékařské komory o takových cvičeních  neví nic !  Na závěr snad jen stále více  diskutovaná otázka ? Není čas na vystoupení ČR z NATO a EÚ, díky kterým klesáme stále hlouběji ke dnu ?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama