ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.11.2010 12:22:00

Dvouletý Program spolupráce se Srbskem podepsán

Dvouletý Program spolupráce se Srbskem podepsán

V pondělí 15. listopadu 2010 se při příležitosti oficiální návštěvy srbské delegace v Praze setkal také ministr životního prostředí České republiky Pavel Drobil se svým srbským resortním kolegou Oliverem Duličem.

Předmětem setkání byla diskuse o naplnění česko-srbské spolupráce v oblasti ochrany životního prostředí a podpis dvouletého Programu spolupráce mezi oběma ministerstvy pro období let 2011 - 2012.

Program spolupráce má velmi široké zaměření, jak vyplývá z bodů, které jsou v něm zmiňovány. Týkat by se měl předávání zkušeností z příprav ČR na vstup do EU v oblasti ochrany životního prostředí, z praxe s využíváním fondů EU a fungování Státního fondu životního prostředí. Mezi odborně diskutovaná témata bude patřit problematika změny klimatu, spolupráce v rámci mezinárodních úmluv v oblasti životního prostředí (Stockholmská úmluva, CITES, Vídeňská úmluva), podpora environmentálních projektů v oblasti řízení odpadového hospodářství, odstraňování ekologických škod, energetika, nakládání s odpadními vodami a ochrana vodních zdrojů. Výměna informací a institucionální spolupráce obsahuje také zmínku o ustavení a fungování České informační agentury životního prostředí, spolupráci v rámci probíhajícího twinningového projektu „Posílení administrativních kapacit pro implementaci systému řízení kvality ovzduší" a rovněž o spolupráci v oblasti inspekce životního prostředí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama