Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.01.2021 19:35:18

Vietnamci pomáhají s výrobou a distribucí roušek

Vietnamci pomáhají s výrobou a distribucí roušek

V České republice za účelem výroby a distribuce roušek vznikl veřejný informační kanál #vietnamcipomahaji, který má za úkol propojovat dobrovolnickou pomoc mezi vietnamskou komunitou a českou společností.

#vietnamcipomahaji

https://www.vietnamcipomahaji.cz/

Projekt vznikl v reakci na vlnu solidární pomoci vietnamských komunit žijících v České republice v rámci situace kolem Covid 19. V médiích se objevily stovky forem pomoci ze stran Vietnamců, kteří šili roušky nebo zajišťovali finanční pomoc.

Vietnamci pomáhají v regionech

Vietnamská komunita v České republice prožívá současnou situaci ohledně nákazy koronaviru. Byli první, kdo obratem zareagoval na výzvu, že je zapotřebí 600 roušek pro seniory Libuše a Písnice nad 75 let a dalších 1100 roušek ve věku 65 až 74 let. Místopředseda Svazu Vietnamců v ČR věnoval desítky bavlněných roušek pro seniory a stovky jednorázových pro strážníky a hasiče. (Praha – Libuš, 20. 3. 2020)

Finanční dar ve výši 300 000 korun a 1700 látkových roušek předali zástupci Svazu Vietnamců v České republice městu Plzni na podporu boje proti pandemii koronaviru. Dar přijali primátor Martin Baxa a radní pro oblast bezpečnosti. Roušky město předalo do městských i neziskových organizací. Vietnamci v Plzni ve 28 provozovnách nabízeli kávu a pití pro členy integrovaného záchranného systému zdarma (policii, hasičům a záchranářům). (Ostrava, 25. 3. 2020)

Pětice vietnamských žen z Olomoucka společně s dalšími přáteli vyrobila vlastními silami 3817 kusů roušek. Všechny rozdaly zdarma a pro město Olomouc jich bylo dodáno rovných 1500 kusů. Ženy totiž pohotově zareagovaly na výzvu olomoucké nemocnice, která trpěla nedostatkem roušek. (Olomouc, Prostějov, Litovel, 14. 4. 2020)

Vyznamenání od prezidenta Zemana

Domácnost rodiny Trinh v Ostravě se proměnila v obří krejčovskou dílnu a společně s Vietnamskou komunitou v Moravskoslezském kraji vyráběla zdarma denně až 1000 roušek, které se rozváželi do nemocnic a na úřady. To vše společně s dary v podobě dalších ochranných pomůcek, finančními prostředky nebo potravinami. (Ostrava, Moravskoslezský kraj, 23. 3. 2020)

Ing. Tan Trihn patří k nejznámějším osobnostem podílející se na zajišťování šití roušek v rámci komunity Vietnamců v České republice. Tento dlouholetý předseda Vietnamského spolku Moravskoslezského kraje a Ostravy obdržel od prezidenta Miloše Zemana Medaile Za zásluhy I. stupně (tzv. medaile za zásluhy o stát). (Praha, 28. 10. 2020)



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama