Mgr. Pavel Svoboda

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2016 11:32:28

O darování knih se v Jablonci mluví jen v dobrém

O darování knih se v Jablonci mluví jen v dobrém

Jablonec nad Nisou letos uspořádal nultý ročník projektu Daruj knihu. Kampaň zaměřená na dětskou knihu skončila posledního března a v polovině dubna se sešel náměstek Pavel Svoboda s učiteli-knihovníky a pracovníky knihovny, aby si projekt shrnuli.

Cílem setkání u náměstka Svobody však bylo nejen vyhodnocení kampaně, ale i poděkování za spolupráci.  „I oni měli s naším projektem hodně práce, a tak jsem chtěl všem poděkovat,“ ocenil jejich nadšení i čas, jenž tomuto projektu věnovali.

Všichni zhodnotili projekt pozitivně: „Školy si rozšířily knižní fond, v některých dokonce vznikly knihovny zcela nově. Další publikace získalo také dětského oddělení městské knihovny. A všichni konstatovali, že dostali knihy pěkné a ve velmi dobrém stavu,“ konstatoval náměstek Pavel Svoboda.

„V dalších ročnících je třeba myslet na doprovodný program pro všechny dárce knih, doplnit jej o více autorských čtení, číst by mohli nejen spisovatelé, ale i jiné známé osobnosti, které by projekt učinily atraktivnější. Městská knihovna i správci těch školních by uvítali doplnění knižního fondu také o doporučenou četbu a klasiku,“ shrnul část námětů Svoboda s tím, že by se v budoucnu mohli do darování knih zapojit také středoškoláci. „Protože právě literatura, kterou by měli přečíst žáci osmých a devátých tříd i středoškoláci, nyní chybí. Další alternativou je, že by se školy mohly zapojit vlastními projekty na stejné téma,“ dodal.

„Společně se zástupkyněmi městské knihovny bychom rádi zrealizovali na vybraných místech tak zvané Knihobudky, které již fungují například v Turnově či v Desné,“ připomíná další námět koordinátor jablonecké prorodinné politiky Jan Štol.

Projekt Daruj knihu inspirovaný Mezinárodním dnem darování knih, který si celý svět od roku 2012 připomíná 14. února, připravil Jablonec letos poprvé a zaměřil jej na dětské knihy. Motto celé kampaně, jež probíhala v sedmi městských základních školách od 15. února do konce března, znělo: Dejme knihám druhou šanci – daruj knihu! „To, že je kniha darovaná, je vidět na první pohled, protože každá je opatřená nálepkou s textem: Jsem darovaná,“ připomíná Pavel Svoboda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama