Mgr. Petr Hannig

Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • Rozumní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2021 14:50:16

Nedělní debaty

Nedělní debaty

Možná, že to větší část lidí nezajímá a jak říkají, jsou z politiky zhnuseni. Ale my, kterým leží na srdci osud této země, musíme sledovat trendy, kam by se mohla naše republika po volbách posunout.

 

Na Primě se debaty zúčastnili předseda ČSSD Jan Hamáček, předseda ODS Petr Fiala a předseda Pirátské strany Ivan Bartoš. Pomiňme fakt, že se fakticky na stranu pánů Fialy a Bartoše postavila i moderátorka Tomanová, a chvíli se zdálo, že je jednou ze stran debaty, samozřejmě na protivládní straně. Pominu profesionální výkon Jana Hamáčka, který se moderátorkou nenechal vyprovokovat k nějakým invektivám proti hnutí ANO. Soustředím se na projevy Petra Fialy a Ivana Bartoše. Zdá-lo se mi, že předseda Pirátů velice zručně odsunuje svým v podstatě diplomaticky působícím projevem, bez emocí, předsedu ODS do role jakéhosi stále vyskakujícího čertíka, se stále omílanými floskulemi proti vládě.

   Je známo, že vždy největšími nepřáteli před volbami nejsou strany, které jsou na druhé straně politického spektra, ale ty, které jsou ideologicky podobné. A jaká je ideologie opozice až do voleb? Samozřejmě kritizovat vládu.

  A styl Petra Fialy ve srovnání s Ivanem Bartošem mi připadal, jako styl minulých věků a styl budoucnosti. Kamsi jsem napsal, že Petr Fiala mi připomínal starou skříň, plnou starého šatstva a molů v kontrastu s úložním prostorem v moderním bytě, tak působil Ivan Bartoš.

   Na tomto místě zdůrazňuji, že vzhledem k tomu, co můžeme od Pirátů očekávat (zvyšování daně z nemovitosti, vstřícnost k přijímání migrantů, genderové záležitosti), tuto šikovnost Ivana Bartoše považuji pro naši zem, za velice nebezpečnou.

  V projevu Petra Fialy neustálé omílání věcí, které v kontrastu k problémům, které trápí naše lidi, včetně živnostníků a malých a středních podnikatelů, mi nahání hrůzu, že by se mohlo stát, že koalice SPOLU nepřekročí 11 % hranici pro vstup do Poslanecké sněmovny. Nemyslím si, že je doba pro hrdinství zachraňovat dvě 2 % strany a ODS by měla uvažovat o samostatné kandidátce, které by stačilo překonat 5% hranici, když už asi výměna předsedy za lídra spíše vyhovujícího lidem podnikání a ekonomického růstu, který by tolik neakcentoval ideologické pojetí politiky, asi není do voleb možná.

   Podle mého názoru i KDU-ČSL by mohla samostatně  překročit 5 % hranici, když nebude ve spolku se stranou, která v osobnostech paní Pekarové a pana Feriho spíše vyvolává pocit, že se jedná o odnož genderových Pirátů, které jsou příznivci pochodů LGBT komunity, se kterou mají katolíci, vyznávající klasickou rodinu problém.

   Následovala debata u Václava Moravce. Tam, ve druhé hodině nastala vzácná shoda v ekonomických otázkách mezi místopředsedou vlády Karle Havlíčkem za ANO, Radimem Fialou místopředsedou SPD a stínovým ministrem financí za STAN  Věslavem Michalikem, starostou Horních Břežan a náměstkem středočeské hejtmanky. Karel Havlíček však v jednom momentě uhodil takříkajíc hřebíček na hlavičku. Se vším, co tu v ekonomických otázkách říkáte, mohu stoprocentně souhlasit, ale je to diametrálně odlišné od programu Pirátů.

    V podstatě jsem si já osobně myslel totéž a nevím, jak by ve vládě Pirátů, pokud by vznikla, tento střídmý pravicový názor obhajoval.

   A ještě jeden poznatek, ve kterém se vrátím k debatě na Primě. Zazdálo se mi v postoji Ivana Bartoše, že jaksi počítá s koaličním partnerem ČSSD, pokud překročí 5% hranici. Mají ostatně až extrémně vstřícný postoj ke všemu, co přichází z byrokratických struktur v Bruselu. Ve světle těchto poznatků vyzývám všechny rozumné strany a hnutí (jako např. Trikolora, Svobodní, Soukromníci, Otevřeme Česko, Aliance, Národní demokracie, Volný blok, Přísaha...), abychom postupovali jednotně v parlamentních volbách. Abychom nesplakali po říjnu nad výdělkem. Aby nenastala nová VŘSR. Už se to rýsuje jinde v Evropě, hlavně v Německu. Srdce Evropy vždy zůstávalo ušetřené extrémů. Nechť je to i nadále.

Mgr. Petr Hannig, předseda Rozumných

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama