Mgr. Radek Holomčík

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2019 4:37:00

Piráti chtějí vědět, kolik peněz vymáhají Lesy ČR od dlužníků v insolvenci

Piráti chtějí vědět, kolik peněz vymáhají Lesy ČR od dlužníků v insolvenci

Státní podnik Lesy ČR je od loňského roku v provozní ztrátě, bez rezerv, a navíc bojuje s historickým rozsahem kůrovcové kalamity. Radek Holomčík, poslanec Pirátů a místopředseda sněmovního Zemědělského výboru, se proto prostřednictvím interpelace d

„Pohledávku ve výši 1,3 miliardy korun přihlásily Lesy ČR do insolvenčního řízení v roce 2012, pohledávku ve výši 0,2 miliardy korun už v roce 2011. Zajímá mě, jak velkou část této hodnoty nyní Lesy ČR vůči dlužníkovi nárokují a jaké jsou cíle a plány vedení Lesů ČR v této věci. Kromě některých personálních záležitostí jsem se dotázal rovněž na to, která právní kancelář státní podnik Lesy ČR zastupuje, na výši její odměny a úspěšnost při vymáhání pohledávek,“ shrnul obsah písemné interpelace Holomčík.

Úspěšné vymáhání velkých pohledávek je podle Pirátů v aktuální situaci zásadní. Dosud řádně neobjasněná expanze lýkožrouta totiž znamená další mimořádné finanční ztráty pro podnik, který každoročně vydělával miliardy korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama