Mgr. Šárka Jelínková

  • KDU-ČSL
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2022 13:09:00

Každý člověk by měl skládat účty za svoji práci

Každý člověk by měl skládat účty za svoji práci

Rekapitulace pracovní náplně, zveřejněná na facebookovém profilu

 U politika je to téměř povinností. V roce 2016 jsem byla zvolena do Senátu. Díky hlasům 8 tisíc lidí jsem se stala senátorkou. Proto mi dovolte, abych stručně zmínila vše podstatné, co se mi podařilo prosadit a na kterých tématech jsem za poslední roky pracovala. Moji práci lze rozdělit do tří oblastí.

Za prvé je to pomoc rodinám. Aktivně jsem prosazovala např. schválení zvýšení slevy na děti. Díky tomu má průměrná rodina, vychovávající děti, o několik tisíc korun ročně více ve svých peněženkách. Dále je to možnost výplaty jednorázového příspěvku u nedočerpané tzv. rodičovské při narození dalšího dítěte. Tímto jsme odstranili nespravedlnost, kdy mnoho matek pobírajících rodičovský příspěvek kvůli narození dalšího dítěte nedočerpalo celou určenou částku. Také jsem aktivně a úspěšně bojovala za zachování dětských skupin.

Druhou oblastí byla pomoc zranitelným skupinám. Zde se mi podařilo prosadit rozšíření okruhu zvlášť zranitelných osob o osoby znásilněné či po domácím násilí, což s sebou nese vyšší ochranu při vyšetřování, nárok na bezplatného průvodce při trestním řízení nebo možnost si vybrat pohlaví vyšetřujícího policisty. Dalším úspěchem je umožnění parkování automobilů domácí zdravotní péče i na místech se zákazem stání. Také jsem pomáhala prosadit zvýšení příspěvku na péči ve 3. a 4. stupni závislosti pro osoby pečující v domácím prostředí.

Konečně takovou velkou třetí oblastí mé legislativní práce v Senátu byla tzv. covidová pomoc. Především se nám podařilo prosadit možnost zúčastnit se voleb v karanténě. Tu nejprve Babišova vláda odmítla, ale po našem tlaku se připravila legislativní změna, která tuto volbu umožnila. Pak to byla finanční pomoc pro obce a města, které se měly, dle původního návrhu bývalé vlády, podílet na kompenzacích pro podnikatele. Dále rozšíření kompenzací i pro lidi pracující pouze na tzv. dohody. Také se mi spolu s kolegy podařilo prosadit navýšení finančních prostředků na hospicovou nebo paliativní péči.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama