Mgr. Stanislav Eichler

admin
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.04.2010 17:25:49

Fischer, na rozdíl od Topolánka, s námi jednal

Fischer, na rozdíl od Topolánka, s námi jednal

Spolupráci vlády s hejtmany označil premiér za dobrou

Hejtmani krajů se sešli s premiérem Janem Fischerem a členy vlády před květnovými volbami naposledy.

Představitelé Asociace krajů České republiky včera jednali v Lichtenštejnském paláci v Praze s předsedou vlády ČR Janem Fischerem a dalšími členy jeho kabinetu.  Účastníkem jednání byl i hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD).

„S předsedou a členy vlády jsme se jako hejtmani sešli před volbami naposledy. Proto bylo na pořadu zejména bilancování spolupráce, kterou Jan Fischer zhodnotil jako dobrou. Na to souhlasně odpověděl  předseda naší asociace Michal Hašek s tím, že Topolánkova vláda s hejtmany v podstatě  nejednala,“ uvedl Stanislav Eichler a dodal, že hejtmani premiérovi poblahopřáli ke zvolení do funkce viceprezidenta Evropské banky pro obnovu a rozvoj (EBRD).

Mezi dominantními tématy jednání byly podle něj zdravotnictví, životní prostředí, územní a místní rozvoj, cestovní ruch, doprava, energetika, aktuální vývoj státního rozpočtu i daňových příjmů ÚSC.

„Premiér za největší společný úspěch považuje memorandum o příspěvku státu na provoz regionálních tratí, kterým se stanovil příspěvek státu krajům tři miliardy ročně po dobu deseti let,“ upozornil hejtman.

„My se zase domníváme, že  nejpřínosnější byla  dohoda krajů a vlády o dofinancování sociálních služeb,“ doplnil.

Hejtmani s vládou, kde nechyběli ministr financí Eduard Janota, ministr vnitra Martin Pecina, ministryně zdravotnictví Dana Jurásková, ministr dopravy Gustav Slamečka či ministr práce a sociálních věcí Petr Šimerka jednali také o převedení části peněz z evropských fondů na regionální projekty a o penězích z programu Zelená úsporám na zateplování veřejných budov.

V oblasti zdravotnictví hejtmani znovu vládě potvrdili svůj nesouhlas s hrazením tzv. regulačních poplatků.

Premiér nám na závěr setkání také sdělil, že pokud po volbách do 1. září nebude ustanovena nová vláda, zůstane předsedou úřednické vlády,“ uzavřel Stanislav Eichler.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama