Mgr. Stanislav Eichler

admin
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2010 14:45:00

Hejtmani pozastaví veškeré projekty ROP

Hejtmani pozastaví veškeré projekty ROP

Od tohoto okamžiku nebudou hejtmané podepisovat nové smlouvy a vyhlašovat nové výzvy.

Na dnešní mimořádné videokonferenci se hejtmani všech krajů dohodli na pozastavení veškerých projektů financovaných z Regionálních operačních programů.

„Domníváme se, že dohody a smlouvy se mají dodržovat a ne v půlce měnit pravidla tak jak to hodlá udělat Vláda ČR. Proto jsme se rozhodli, že v tento okamžik nebudeme podepisovat nové smlouvy, nebudeme vyhlašovat nové výzvy, dokud se Vláda ČR jasně nedohodne na financování projektů z operačních programů. Vláda ČR v podstatě zastavuje podnikatelům žádajícím prostředky z ROP přísun peněz z EU, protože podmínkou čerpání prostředků z těchto programů je spoluúčast státu ve výši 7,5 %. I kdyby si podnikatelé chtěli tuto část doplatit, tak nemohou, protože spoluúčast státu je pevně danou podmínkou čerpání prostředků z programů ROP. Co se týká měst a obcí, tak ty by musely zdvojnásobit svou spoluúčast ze 7,5 na 15 %, což je podle našeho názoru u velkých projektů ROP likvidační. Obáváme se, že se vláda tímto svým postupem chystá zrušit financování regionálních projektů prostřednictvím regionů a chce veškeré prostředky od roku 2014 kontrolovat centrálně z Prahy, což je proti samotnému smyslu regionálních programů," říká Stanislav Eichler, hejtman Libereckého kraje a místopředseda Asociace krajů ČR.  

Šírová Květa
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama