Mgr. Stanislav Eichler

admin
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2011 17:29:33

Jednání na Ještědu s indickým velvyslancem

Jednání na Ještědu s indickým velvyslancem

Hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD) se dnes na Ještědu setkal s J. E. p. Venkatesanem Ashokou, velvyslancem Indické republiky v ČR.

“Šlo o  první zvořilostní návštěvu z této země, ale za tento poměrtně krátký ča jsme se dohodli, že je možná spolupráce v oblasti ekonomické a vzdělávání. Indové mají velký zájem o nanotechnologii a o výrobu užitného skla, a také o oblast školství, zejména vysoké,” uvedl hejtman.

Indický velvyslanec připomněl, že například na Technické univerzitě v Liberci nyní studuje pět indických studentů, kteří se zajímají o netkané textílie.

“Příští rok chystáme s ministrem školství výjezd rektorů do naší země, abchom spolupráci ještě více rozvinuli a nabídli indickým studentům kvalitní a dostupné studium,” řekl velvyslanec.
Oba partneři se dohodli, že vzájemně zprostředkují jednání s představiteli společností Elamarco a Mega ve Stráži n. N.,  o které projevil velvyslanec velký zájem.

Hejtman v závěru pozval J. E. p. Venkatesana Ashoku na hejtmanský ples  2. března 2012 do Domu kultury v Liberci, na němž by mohy podle návrhu hosta  vystoupit i tanečnice s indickými národními tanci. Jednat se bude i o možnosti uspořádat Den indické kultury v Liberci či puskutečnít  populárních indických filmů “bolywood”.  
Indický velvyslanec si poté ještě prohlédl Hotel Ještěd, o němž velvyslanec s úsměvem prohlásil, že si připadá jako v kosmické lodi,  a podepsal se do Pamětní knihy LK.

Odpoledne  přijali vzácného hosta  na radnici  představitelé Statutárního města Liberec..

Mgr. Jiří Langer
tiskový mluvčí Libereckého kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama