Mgr. Stanislav Eichler

admin
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2010 10:55:53

Vietnamští spoluobčané pomáhají finančně i materiálně

Vietnamští spoluobčané pomáhají finančně i materiálně

K Chrastavě mají Vietnamci citové pouto. Žilo v ní kdysi 100 vietnamských sirotků.

Delegace Vietnamců žijících v České republice doručila dnes do Libereckého kraje humanitární pomoc v podobě 45 tisíc kusů instatních polévek, oblečení pro dospělé i děti a finanční hotovosti ve výši 200 tisíc Kč.

Delegace vedená mimořádným a zplnomocněným Velvyslancem VSR v ČR Do Xuan Dongem a předsedou Svazu Vietnamců v ČR Hoangem Dienh Thangem v doprovodu hejtmana Libereckého kraje Stanislavem Eichlerem navštívila Chrastavu a Bílý Kostel. Vzhledem k citovému poutu k Chrastavě věnovali zástupci Vietnamské komunity městu 150 tis. Kč a obci Bílý Kostel 50 tis. Kč. v hotovosti.

Citové pouto k Chrastavě vychází z roku 1957, kdy ji navštívil první vietnamský prezident Ho Či MIN. Chrastavu si nevybral náhodou. Byl v té době na státní návštěvě v Praze a do města tehdy přijel proto, že zde po několik let žilo více než sto vietnamských sirotků.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama