Mgr. Vítězslav Schrek

  • ODS
  • Vysočina
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.12.2022 22:59:00

Stroje vyjedou na stavbu jihovýchodního obchvatu Jihlavy

Stroje vyjedou na stavbu jihovýchodního obchvatu Jihlavy

Začala historicky největší krajská investiční akce

1. prosince 2022 v 8 hodin byla oficiálně zahájena stavba jihovýchodního obchvatu města Jihlavy – části JIH. Tento díl trasy spojující výpadovky na Třebíč a Znojmo měří 2,5 kilometru. „Během dvou let stavby bude na trase vybudováno šest mostů a dvě kruhové křižovatky, které umožní bezpečný a plynulý nájezd na novou komunikaci. Po dokončení celé trasy obchvatu na něj bude převedena většina tranzitu a v budoucnu by měl sloužit i pro plánovanou přepravu nadrozměrných komponent pro stavbu dalšího bloku Jaderné elektrárny Dukovany,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. První část obchvatu označená JIH přijde na 575 miliónů korun. Investorem je Kraj Vysočina, který na spolufinancování projektu II/602 Jihlava – JV obchvat může využít už schválenou evropskou dotaci ve výši 307 miliónů korun z Integrovaného regionálního operačního programu.

Aktuálně mají na obchvatu Jihlavy nejvíce práce zeměměřiči, kteří hned po předání staveniště jasně definují vedení nové trasy. Následovat budou dlouhé týdny zemních prací, v jarním období i přeložky vedení vysokého napětí. Od jejich dokončení se budou odvíjet další stavební práce.

Stavba části obchvatu JIH má být zprovozněna na podzim roku 2024.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama