Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2021 11:30:00

Je třeba přistoupit i na chytrá opatření

Je třeba přistoupit i na chytrá opatření

Piráti navrhli pět praktických změn pro lepší zvládnutí pandemie

Informování o pozitivních výsledcích testů pomocí automatického telefonního hovoru, přehledné informace o přínosech a rizicích vakcinace pro předcházení dezinformacím nebo snazší používání Tečky. To jsou některé z pěti návrhů pro lepší zvládnutí průběhu pandemie covidu v České republice, které představil předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek dosluhujícímu ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi prostřednictvím interpelace. 

„Uvědomujeme si, že tato epidemie je celospolečenský problém a nechceme, aby vedla k rozdělení společnosti na další roky dopředu. Je třeba přistoupit i na chytrá opatření. Navrhuji panu Vojtěchovi, aby požádal hlavní hygieničku, aby zajistila informování covid pozitivních prostřednictvím automatického telefonního hovoru, s možností spojit se s operátorem v call centru, protože aktuálně nakažení dostávají pouze útržkovité informace o tom, jak se během karantény chovat. Hygiena hovory nestíhá. Dále navrhuji požádat SÚKL, aby ve spolupráci s experty na marketing zpracovali prezentaci srozumitelných a vyvážených informací o vakcínách proti COVIDu pro spoluobčany, kteří očkování stále zvažují,” komentuje Michálek.

Michálek také upozornil ministra na dezinformace týkající se bezpečnosti očkování. Vyzval ho, aby Ministerstvo zdravotnictví poskytovalo dostupné materiály Centru proti terorismu a hybridním hrozbám na Ministerstvu vnitra, které by mělo zasahovat proti dezinformacím týkajícím se bezpečnosti očkování a podrobovat je seriózní oponentuře.

„Navrhuji rovněž upravit aplikaci Tečka provozovanou Ministerstvem zdravotnictví tak, aby nepožadovala povinně šestimístný zabezpečovací kód, ale bylo možné tuto funkcionalitu vypnout a tím zrychlit přístupnost. V neposlední řadě jsem si také vyžádal informace ohledně složení Centrálního řídícího týmu a rozdělení odpovědností v rámci tohoto útvaru. Věřím, že pan ministr alespoň některá navrhovaná opatření uvede do praxe, Piráti jsou připraveni poskytnout ministerstvu podporu,” uzavírá Michálek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama