Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2016 21:35:00

Jednání v Praze se komplikují. Oficiální důvod odstoupení nezávislých je podivný

Jednání v Praze se komplikují. Oficiální důvod odstoupení nezávislých je podivný

Vyjádření předsedy zastupitelského klubu Pirátů Jakuba Michálka k dnešnímu koaličnímu jednání:

Jednání v Praze se komplikují. Dneska nás překvapili Nezávislí Tomáše Hudečka (v roce 2014 se oddělili 3 zastupitelé od TOP09). Přišli na jednání a sdělili nám, že právě vydali mediální prohlášení, že z projektu odstupují. Do té doby ale prohlašovali, že projekt podpoří.

Vyjádření Tomáše Hudečka ZDE.

Podivné je, že oficiálním důvodem odstoupení z jednání je návrh textu programového prohlášení v oblasti územního plánování dojednaný v pracovní skupině, jehož projednávání se Nezávislí mohli účastnit (nepřišli), k němuž mohli zaslat své připomínky (nezaslali) a který se měl projednávat na dalším jednání. Na mě to působí spíš dojmem osobních sporů a sporů o Institut plánování a rozvoje, což je městská akciovka s třísetmilionovým rozpočtem.

Pan zastupitel Hudeček požaduje, aby nebyl předem zveřejněn návrh metropolitního plánu, protože se obává soudních sporů. My usilujeme o maximálně průhledné projednání návrhů. Na koaličním jednání jsme vyšli požadavkům Nezávislých vstříc (neboť dostatečná míra kontroly, byť ne participace občanů, lze zajistit i veřejným projednáním podle zákona).

My jsme v Praze byli státotvorní a udělali jsme maximum možného, aby vznikla Rada bez ČSSD vedené pravomocně odsouzeným podvodníkem Karlem Březinou. To, že Nezávislí o projekt už nemají zájem, nás mrzí. Teď budeme dál jednat, jak z této šlamastyky ven.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama