Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2019 22:01:00

Kampaň do eurovoleb jede v plném proudu a hnojomety začaly stříkat

Kampaň do eurovoleb jede v plném proudu a hnojomety začaly stříkat

Komentář na facebookovém profilu ke kauze Piráti a sledování elektroměrů

Koukám, že kampaň do eurovoleb jede v plném proudu a hnojomety začaly stříkat. Podle hlavní zprávy v dnešní TV Nova Piráti utratili za zahraniční cesty 700 tisíc za měsíc.

Realita:

- Primátor Zdeněk Hřib byl za poslední půlrok od listopadu celkem na 3 zahraničních cestách s celkovými náklady 26 tisíc korun.

- Radní pro vzdělávání a výzkum Vítek Šimral a předseda výboru pro Smart Cities byli v Silicon Valley, náklady 65 tis. Kč/osobu, cesta v třídě Economy. V San Franciscu je nejvýznamnější konference k umělé inteligenci a díky cestě se jedna významná počítačová firma přesune do Prahy.

- Pak jsme měli delegaci na Taiwan, která byla fenomenální úspěch! Dojednali jsme podporu prezidentky pro přímou leteckou linku Praha-Tchaj-pej pro 180 tisíc turistů ročně, o návštěvě psala všechna jejich hlavní média, udělali jsme reklamu na Prahu za desítky milionů korun, podpořili výměnu v kultuře a školství a domluvili spolupráci mezi zoologickými zahradami, a to vše při nulových nákladech pro daňové poplatníky, protože cesta byla na pozvání jejich vlády a ta ji také celou hradila!

Cestami na Taiwan a do Silicon Valley plníme slib udělat z Prahy evropské centrum umělé inteligence, protože jestli neosedláme nové technologie, tak nám kromě památek moc nezbude, Pražani budou míň vydělávat a nebude na důchody.

Celková bilance je taková, že zahraniční cesty Pirátů stály za 5 měsíců 160 tisíc korun, tedy průměrně 32 tis./měsíčně. Cesty ANO minulý rok stály průměrně 75 tis./měsíčně, takže jsme zatím proti nim ušetřili 220 tisíc korun. A narozdíl od pana Babiše si to můžeme dovolit zveřejnit, on cesty ministrů dodnes nezveřejnil, ačkoliv na nich uvařil svou ministryni Šlechtovou!

Chtěl bych poděkovat našim zastupitelům, že dělají tak dobrou práci a popřát pitomcům v médiích, aby si příště vybrali lépe podloženou kauzu!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama