Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.07.2016 13:22:00

Místo boje se zločinem, korupcí a klientelismem mohou občané očekávat spíše opak

Místo boje se zločinem, korupcí a klientelismem mohou občané očekávat spíše opak

Petr Hulinský, bývalý předseda pražské ČSSD, se stal náměstkem ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD). Piráti jmenování kritizují a požadují jeho odvolání. Hulinský ke 30. červnu skončil na ministerstvu školství.

"Petr Hulinský (ČSSD) coby finanční náměstek primátora Béma pomohl přesvědčit pražské zastupitelstvo, že Opencard vydělá miliardy korun. Později se Hulinský proslavil tím, že jako opoziční zastupitel obdržel za 3 roky odměny ve výši 19 milionů korun za křesla v dozorčích radách pražských firem. Založil tak tzv. Hulinského metodu neboli vyvádění milionů z městem vlastněných firem, kterou ČSSD v Praze praktikuje do dneška. Máme obavu, že pan Hulinský ve vedení ministerstva vnitra, pod které spadá i řízení policie, znamená, že místo boje se zločinem, korupcí a klientelismem mohou občané očekávat spíše opak. Vyzýváme ministra vnitra Chovance, aby Hulinského odvolal a za politického náměstka si vybral někoho důvěryhodného," říká Jakub Michálek, předseda zastupitelského klubu Pirátů v Praze.  
Odkazy: Hulinský je uveden jako náměstek na MVČR: http://www.mvcr.cz/clanek/vedeni-ministerstva-260932.aspxProfil Petra Hulinského na Idnes.cz: http://zpravy.idnes.cz/to-je-ale-sikovny-chlapik-ten-petr-hulinsky-co-on-vsechno-nedojedna-1ds-/zpr_archiv.aspx?c=A101123_104334_kavarna_chuHulinského machinace s dary z městských firem: http://www.lidovky.cz/trestni-oznameni-hulinsky-z-cssd-zneuzil-dary-na-charitu-pm2-/zpravy-domov.aspx?c=A111124_101144_ln_domov_skŠéf pražské ČSSD Hulinský si v pražských firmách vydělal 19 milionů http://zpravy.idnes.cz/sef-prazske-cssd-hulinsky-si-v-mestskych-firmach-vydelal-19-milionu-1du-/domaci.aspx?c=A101012_114524_domaci_bar

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama