Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.05.2015 21:48:00

Odmítli jsme sedět v lavici a soustředit se jen na rétorická cvičení

Odmítli jsme sedět v lavici a soustředit se jen na rétorická cvičení

Půl roku v konstruktivní opozici. Piráti skládají účty z působení v pražském zastupitelstvu.

Jakub Michálek, předseda zastupitelského klubu Pirátů, k prvnímu půl roku činnosti v zastupitelstvu říká:

"Úlohou opozice v parlamentní demokracii je kontrolovat vládu a předkládat vlastní návrhy řešení. Jako opoziční zastupitelé jsme odmítli sedět v lavici a soustředit se jen na rétorická cvičení. Kvůli tomu jsme mandát od Pražanů nedostali.

Cílem našeho působení je, aby naše opoziční práce měla pro občany co největší přínos. Proto jsme konstruktivní opozicí. Práci na magistrátu se věnujeme (na rozdíl od zbytku opozice) na plný úvazek, a to díky zákonné odměně zastupitele a příspěvku od Pirátské strany na naši činnost. Děláme přitom přesně to, co od nás čekají občané a naši voliči:

Ptáme se na informace, které dosud nebyly veřejně dostupné, a tyto informace zveřejňujeme, získáváme podklady a hloubkově analyzujeme významné kauzy (např. odpovědnost za Opencard, smlouvy na SMS jízdenky, pronájem Škodova paláce za 4 mld. korun). Odmítáme se smířit s tím, že koalice jmenovala do čela kontrolního výboru ODS a že tak fakticky zablokovala prošetření těchto kauz.

Bombardujeme koalici našimi připomínkami k tomu, co by měla dělat (např. v oblasti informatiky, protikorupční strategii, k řízení městských společností, ke kontrolám apod.) Koalice některé naše návrhy přijímá za vlastní (např. open source je poprvé v programovém prohlášení!), některé odkládá (lepší zveřejňování smluv, povinné předkládání velkých zakázek do zastupitelstva) a některé ignoruje (požadavek zveřejňování majetkových přiznání, živý přenos schůzí Rady).

Piráti se drží toho, co na nás voliči oceňují a v čem nám nemohou ostatní strany konkurovat: Naprostá otevřenost. Zveřejňujeme naše majetková přiznání, informace o schůzkách s lobbisty, odměny i výkazy práce. Pokud chcete dělat poctivou politiku, budu rád, když se přidáte!"

Půlroční zpráva našeho zastupitelského klubu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama