Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2015 6:27:00

Praha přišla o dvě miliardy korun a to nemůžeme ignorovat

Praha přišla o dvě miliardy korun a to nemůžeme ignorovat

Kontrolní výbor požaduje prověřit škodu způsobenou Praze v kauze Škodův palác

Kontrolní výbor dnes na svém mimořádném jednání schválil návrh Jakuba Michálka prověřit způsobenou škodu v případě kauzy Škodova paláce. Kauza, která se táhne již od roku 2006 může být totiž již příští rok promlčena.

Předseda zastupitelského klubu Pirátů proto prosadil na kontrolním výboru požadavek, aby Magistrát aktivně informoval o postupu orgánů činných v trestním řízení ohledně kauzy Škodova paláce.

Úřad má dále zajistit, aby bylo prověřeno podezření o vzniku škody, ke které došlo chybnými rozhodnutími v letech 2005 a 2006. Tehdy totiž Rada hlavního města přiklepla zakázku na pronájem Škodova paláce společnosti Copa Retail a za dvacetiletý nájem se rozhodla zaplatit přes čtyři miliardy korun. A to i přesto, že hodnota paláce i po rekonstrukci se pohybuje někde okolo 1,4 miliardy Kč. Podle posudků je pronájem dvakrát předražený a realitní magnát Pawlowski na operaci vydělal cca 2 mld. korun.

Jakub Michálek ke svému návrhu říká: "Praha přišla o dvě miliardy korun a to nemůžeme ignorovat. Je potřeba zabránit promlčení kauzy. Město by mělo po politické garnituře z éry Pavla Béma vymáhat způsobenou škodu."

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama