Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.03.2019 12:40:00

Prosím podepisovat jen listiny, kde je uvedeno, kterého bodu se konkrétně týkají

Prosím podepisovat jen listiny, kde je uvedeno, kterého bodu se konkrétně týkají

Projev na 27. schůzi Poslanecké sněmovny dne 8. 3. 2019

Děkuji za slovo. Já se nechci vyjadřovat k obsahu toho návrhu. Čistě k těm procesním záležitostem jsem chtěl říct, že souhlasím s názorem, že je opravdu nešťastné předkládat listiny, na kterých není uvedeno, jakého bodu se to týká. Máme v našich právních předpisech zakotveno, že projev vůle musí být dostatečně určitý, a pokud není jasné, kterého bodu se týká, tak je neplatný.

Pokud tady existovala taková praxe, že se předkládají listiny pouze se seznamem podpisů, a někdo k tomu řekne, čeho se to vlastně týká, nebo v okamžiku, kdy se předkládá ten bod, tak se omlouvám, ale z právního hlediska to nelze považovat za validní. Čili já bych poprosil, jestli by bylo možné, pokud tady takováto praxe byla, tak tu praxi upravit a podepisovat anebo předkládat listiny, ve kterých bude uvedeno, kterého bodu se konkrétně týkají. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama