ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2010 19:17:00

Evropský den solidarity mezi generacemi připadá na 29. dubna

Evropský den solidarity mezi generacemi připadá na 29. dubna

Jedu se poprat s důchodcema do kaufu,.beru si chrániče a pepřák

Vládní zmocněnec pro lidská práva Michael Kocáb při této příležitosti uspořádal ve Strakově akademii diskusní fórum na téma "Fenomén facebook" aneb "Jedu se poprat s důchodcema do kaufu...beru si chrániče a pepřák". Akce proběhne v rámci českého programu Evropského boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení.

Evropský den solidarity mezi generacemi vyhlásilo jako významný den v roce 2008 slovinské předsednictví a Evropská komise jej téhož roku přijala. Tento den spolu s vyhlášením roku 2012 jako Evropského roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity má upozornit evropskou společnost o nutnosti podniknout nejen politické změny související s demografickým vývojem, ale i změny všeobecného vnímání mezi věkovými skupinami. Evropský den solidarity mezi generacemi má být výzvou k novým přístupům k některým ekonomickým a sociálním aspektům uvnitř společnosti, protože mezigenerační solidarita tvoří integrální součást evropského ekonomického a sociálního systému.

Evropský den solidarity mezi generacemi je příležitostí pro členské země Unie, aby pořádaly různé akce spojené právě s tématem mezigenerační solidarity. Jedná se především o politické či veřejné diskuze. Evropský den je inspirací i pro některé nečlenské státy Evropské unie, mezi něž patří například Švýcarsko, Singapur či Turecko.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama