Michal Babák

  • Republika
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.11.2011 11:12:43

Farský volá, chyťte Farského

Farský volá, chyťte Farského

Pan poslanec Farský by se měl jít po obstrukčním týdnu pořádně vyspat. Pokud neprošel pozměňovací návrh, který zaváděl zdanění hazardu od příštího roku, pak platí původní návrh Farského. Žádné daňové prázdniny jsme loterijním firmám neschválili.

Je pravda, že poslanci ODS, ČSSD a KSČM hlasovali pro mnohem méně přísný návrh, než chtěly Věci veřejné, ale to nic nemění na tom, že to byly právě Věci Veřejné, kdo požadoval zdanění hazardu. Veterán české politiky Miroslav Kalousek se bije v prsa, že on je proti hazardu a všichni ostatní mu jdou na ruku. U člověka, který je ministrem financí už ve druhé vládě za posledních pět let a předsedou rozpočtového výboru sněmovny o čtyři roky déle, bych očekával větší sebereflexi.

 Lze se jen zamyslet nad tím, proč topáci dělají takový humbuk a křičí na všechny ostatní, jak jsou oškliví a oni jediní jsou ti správňáci české politiky. Asi má pravdu premiér Petr Nečas s tvrzením, že si přejí konec koalice a hledají důvody. Když už ale hledají causus belli, tak by měl existovat. Výmysl o daňových prázdninách pro loterijní společnosti fungovat nebude, protože tomu tak není. Sněmovna žádné daňové prázdniny loterijním společnostem neschválila. Pokud to bylo naplánováno tak, že v chaosu středečního hlasování budou porušeny všechny dohody a nakonec vyhlášen konec koalice, tak to zase nevyšlo.

 Michal Babák, poslanec Parlamentu ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama