Michal Malý

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2020 7:30:00

Bojím se dne, kdy se to stane

Bojím se dne, kdy se to stane

Nesmyslný zákrok bílého policisty proti zdrogovanému kriminálníku Floydovi, který po zákroku zemřel, vyvolal až absurdní vlnu protestů a demonstrací. Podle mého uměle řízenou vlnu protestů a demonstrací, které přerostly ve žhářství, rabování,.....

... lynčování, a dokonce i vraždění. Celý svět poklekl, jako by ti, kdo poklekli, přiznali svoji vinu, kterou ale nemají. To je další abrurdita.

To klečení vyvolalo zcela jinou, ale logickou reakci druhé strany, než usmíření a nápravu, než takovou, jakou ti, co si klekli zřejmě chtěli. Pokud si klekne Národní garda, armáda, policie, bere na sebe nejen vinu za stav, za který nemůže, ale ukazuje tím i svoji slabost a bezmocnost. Právo musí platit pro všechny stejně, bez ohledu na barvu kůže, rasu, etnikum, vyznání.

Jenže „druhá strana“ si díky tomu pokleknutí, díky dobrovolnému strhávání soch, velkému Č ve slově černoch, přepisování historie a dalšímu uvědomila, že právo a spravedlnost pro ně začalo být mnohem benevolentnější. Právo dnes funguje tak, že pokud někdo položí před mešitu kus vepřového, jde o trestný čin. Pokud někdo zapálí synagogu, jde o politický protest, který není postižen.

 

Já se jen bojím dne, kdy lidem, kteří mají legálně zbraně, dojde trpělivost a začnou se bránit. Bojím se dne, kdy první z nich vystřelí, protože pak bude následovat dominový efekt. Bojím se dne, kdy řeckým policistům a vojákům, kteří na kameny, zápalné lahve a slzný plyn migrantů a Turků reagují jen ventilátory a vodními děly, dojde trpělivost. Pak bohužel, nebude cesta zpět a ten, ten, kdo vystřelí první, nebude skutečný viník, ale bude exemplárně potrestán.

Tohle šílenství, které probíhá v USA se již přeneslo i do Evropy. V některých členských zemích hoří čtvrtě měst, dochází k rabování, rostou No-go zóny, do kterých se policisté bojí vstoupit a jejich obyvatelé, kteří v místě žili po generace utíkají a stěhují se pryč. Hoří a drancují se kostely. Dramaticky narostl počet znásilnění a násilné trestné činnosti, včetně obchodu s drogami.

Pokud se stávající šílenství nezastaví, přeroste v občasnou válku a budou umírat zejména ti neviní. Toho se bojím.

Michal Malý

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama