Milan Jirků

  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2016 12:20:14

Státismus, Komunismus, Socialismus, Enviromentalismus

Státismus, Komunismus, Socialismus, Enviromentalismus

Co mají společného kromě koncovky tyto politické směry? Jak k nim zapadá Oligarchie?

Všechny tyto směry vyznávají až dogmaticky víru, že někdo jiný o Vás rozhodne lépe než Vy sami a ve Vašem zájmu i ve věcech, ke kterým se nikdo ani neobtěžoval získat mandát.
Není až tak důležité, zda se zaštiťuje získaným bohatstvím, snahou zabránit přirozeným změnám klimatu, snahou přerozdělit domněle nespravedlivé bohatství, či přesvědčením o neomylnosti státních úředníků. Konečným důsledkem jejich zásahů je represivní státní útvar s rozvrácenou ekonomikou, kde lidem chybí i základní potřeby běžného denního života. Názorným příkladem ze současnosti je Venezuela, jejíž obyvatele nyní naplno zažívají následky socialistického vládnutí.
Každý z nás je jedinečná lidská bytost s odlišnými potřebami, touhami i názory. Nenechme si vnutit ztrátu těchto hodnot pod falešným slibem ztráty zodpovědnosti. Následky špatných rozhodnutí pocítíme stejně, jen již nebudeme moci ovlivnit jejich rozsah ani zabránit jejich vzniku, to vše pod pohrůžkou represe a slibem bezstarostnosti.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama