Miloš Babiš

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.09.2016 15:23:04 - Luhátko

Politik podnikatel

Proč by úspěšní podnikatelé nemohli jít do politiky až poté, co své podnikání pověsí na hřebíček? A pokud je podnikání baví, tak ať u něj zůstanou. Na tom není nic špatného. Snažit se ale dělat vše najednou, dopadá asi tak, jako když kočička s pejskem vařili dort. Nic dobrého z toho nevzejde. Proč tolik propaguje kumulaci funkcí? A druhá věc, je politika skutečně tak nenáročná, že je možné u toho zvládat i další funkce a podnikání? Sám jako podnikatel mám co dělat abych svou práci zvládal a to žádnou jinou nemám.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.09.2016 9:42:00 - Miloš Babiš

Kumulaci politických funkcí rozhodně nepropaguji. Jsem řadovým poslancem a jinou politickou funkci nemám. Vedle toho řídím mou rodinnou firmu, spíše na strategické úrovni. Příjmy z podnikání transparentně přiznávám. To mi například umožňuje nečerpat ani korunu ze státního rozpočtu na náhrady na provoz, pronájem a vybavení poslanecké kanceláře. Jsou ale i tací politici, kteří převedou firmy na manželky a tváří se, že s nimi nemají nic společného. Takový postup nepovažuji za seriózní.