ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2016 18:41:26

Národní demokracie je zásadně proti plánované výstavbě přehrady na Berounce

Národní demokracie je zásadně proti plánované výstavbě přehrady na Berounce

ND podporuje petici proti výstavbě přehrady na Berounce

 Národní demokracie podporuje nejen petiční akci, ale i případné nutné demonstrace a bude mezi svými členy a příznivci šířit informaci o tomto zrůdném záměru.

Národní demokracie si uvědomuje, že stejně jako za „líbivými“ projekty podpory produkce energií z tzv. obnovitelných zdrojů se za záměrem výstavby „protipovodňových“ valů ve skutečnosti skrývá pouze lidská chamtivost a bezohlednost, která se v konečném důsledku obrací proti zájmům běžných občanů, proti většinové společnosti. Jedná se o typický příklad dalšího potenciálního zneužití dotací, jak jsme tomu na Ministerstvu zemědělství a zejména Ministerstvu životního prostředí byli v minulosti svědky.

Za líbivými proklamacemi o ochraně Prahy před povodněmi jednoznačně stojí bezohledné zájmy developerů, vlastníků pozemků a zbohatlíků, co staví a nadále chtějí stavět na rovinatých a záplavami ohrožených pozemcích. Jak se každý může na vlastní oči přesvědčit, v povodí Berounky, zejména v okrese Praha-západ, již několik let probíhá masívní výstavba exkluzivních rodinných domů pro multimilionáře – stačí se jen podívat na Dobřichovice, Mokropsy, Černošice, Karlík atd. O ochranu Prahy, jak je veřejnosti namlouváno, ve skutečnosti ale nejde.

Praha je dostatečně chráněna vltavskou kaskádou, zejména když Povodí Vltavy po zkušenostech z předchozích let přehrady používá konečně jako zadržovací nádrže pro potenciální příchod velké vody. V případě odpudivého záměru výstavby protipovodňových valů (přehrady) jde ve skutečnosti o ochranu developerských projektů a staveb pro „vyvolené“ a to za cenu zprznění jedinečné přírody a krajiny a obětování sídel „bezvýznamných“. Až 40 m vysoké valy (částečně sypané, částečně betonové) by nehorázně hyzdily krajinu. V případě jejich uzavření by se zatopil tok Berounky a kaňony, kterými protéká a voda by stála proti proudu až 40 km. Přehrada by zasáhla území CHKO a Národního parku.

Jedinou správnou a optimální ochranou proti povodním tak je: nestavět v záplavovém území a jako protipovodňová opatření budovat záchytné rybníky a poldry, které krajinu naopak zkrášlují a jsou mimo záplavu využitelné například pro pastvu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama