Občané městu, město občanům

"OMMO.... ejhle, člověk!"
  • OMMO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.05.2017 22:04:11

H. Svobodová (OMMO): K výsledkům francouzských prezidentských voleb

H. Svobodová (OMMO): K výsledkům francouzských prezidentských voleb

zvítězila "hra na jistotu"

 K výsledkům francouzských prezidentských voleb, které ukazují na vítězství centristy E. Macrona, lze říci následující: s převahou zvítězila "hra na jistotu", o níž se přesto opírá křehká perspektiva změn a jejich prosazování, a to nejen s ohledem na nového prezidenta Francie.

V Evropě žijí lidé, občané, kteří si přejí stabilitu, bezpečí a prosperitu, kterou nyní ve Francii spojili s E. Macronem. E. Macron se profiluje jako centrista, o to těžší je jeho pozice pro další spojování společnosti nejen francouzské, ale i té unijní, evropské. Netvařme se, že nezáleží na Evropanech. Evropany jsme všichni, kdo obýváme tento kontinent a sdílíme jeho hodnoty, které z nás dělají občany toho kterého státu. Nejsme horší, ani lepší než ti, co Evropu ze zeměpisné mapy přenesli kdysi na Evropu hodnot, jejích významů a symbolů, o nichž se ujišťujeme dnes a denně v každé zemi, která Evropu jako kontinent sdílí.

Buďme uvážliví k tomu, že změny prosadí ti, kteří je budou umět vysvětlit a prosadit. Francie má možná jedinečnou příležitost, jak tuto cestu začít a přesvědčit o ní další. Prvním krokem může být, když přestaneme říkat, že se nás to netýká a že ten, kdo vyhrál nebyl naším favoritem. Žít totiž v Evropě bude i nadále většina z nás.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama