Občané městu, město občanům

"OMMO.... ejhle, člověk!"
  • OMMO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.06.2018 18:16:25

H. Svobodová (OMMO): Lze hodnotit pozitivně, že magistrát v Mostě nechce

H. Svobodová (OMMO): Lze hodnotit pozitivně, že magistrát v Mostě nechce

H. Svobodová (OMMO): Lze hodnotit pozitivně, že magistrát v Mostě nechce podléhat účelovosti a populismu. Bohužel to k řešení nestačí.

 

OMMO v této souvislosti vidí jako jednu z cest vyvinutí intenzivního tlaku na zákonodárce, tedy i místní, mostecké, a vyzvat k tomu i krajskou reprezentaci, aby se co nejdříve opětovně projednal návrh zákona o sociálním bydlení, a ten byl také na úrovni parlamentu přijat. 

Dlouhodobě jsme toho názoru, tak jako lidová moudrost říká, že "Chudoba cti netratí", nelze všechny občany v nouzi tzv. házet do jednoho pytle. 

Neřešením či cíleným podněcováním nenávisti k různým sociálním skupinám budou slavit úspěch zase jen ti, kteří v tzv. permanentním třídním boji vidí a našli si prostor ke svému uplatnění. A neochrání je přitom ani přichýlení se k designovanému a trestně stíhanému oligarchovi na čele vlády ČR. Kumulace takto neřešených sociálně kulturních problémů se totiž dnes již otevřeně týká vzdělávání od základních škol, zdravotního stavu populace, a především kumuluje zločinnost, která zasahuje nejen chudé, ale i bohaté skupiny občanů.

Řešení však mají v ruce ti, kteří o těchto rizicích vědí, uvědomují si je a mají nástroje k tomu, aby je použili. Bude-li však obava pouze o volební výsledky a vlastní pozice, pak se nejen problémy podobné těm v Mostě pouze přesouvají do dalšího volebního období. A úspěch nakonec budou slavit právě populisté, potažmo také největší "obchodníci s chudobou", která má jednu z příčin v lidských hlavách.



Více zde: https://www.hnutiommo.cz/news/h-svobodova-ommo-lze-hodnotit-pozitivne-ze-magistrat-v-moste-nechce-podlehat-ucelovosti-a-populismu-bohuzel-to-k-reseni-nestaci/
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama