Občané městu, město občanům

"OMMO.... ejhle, člověk!"
  • OMMO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2019 10:14:09

H. Svobodová (OMMO): Masaryk, němý svědek další mostecké parodie

H. Svobodová (OMMO): Masaryk, němý svědek další mostecké parodie

A dál? V jednom šiku se na fotografiích ocitají zástupci těch, co si možná "hrají" na lidskoprávní rozměr dokonce i "mostecké politiky", na druhé straně tu právě oni "vesele skotačí" s těmi, pro něž je část občanů Mostu jen a jen lůzou.

 

Pokud byste navštívili webové stránky Mosteckého deníku mostecky.denik.cz/galerie/demonstrace-protest-zastupitele-most-20190221.html?mm=9548005&back=2975757019-579-13&photo=3  uvidíte fotky, několik fotek, na kterých jsou rozesmáté tváře mosteckých komunálních politiků - vedle sebe stojících Zelených-Pirátů, Sdružení Mostečané Mostu a ANO, kteří jako "jeden muž, jedna žena" pózují redaktorovi M. Vokurkovi. 

Téma: "#dycky pro občany"

Nic proti, hezky to vypadá. Bohužel, ptejme se na ratio a některé souvislosti...

Jde údajně o jakési vyjádření nesouhlasu s tím - odkazujeme mostecky.denik.cz/zpravy_region/zasedani-mosteckych-zastupitelu-se-budou-natacet-od-dubna-maji-byt-na-internetu-20190218.html - že by jednání mosteckých zastupitelstev měla být již od 13.00 hodin v průběhu pracovního týdne.

A dál? V jednom šiku se na fotografiích ocitají zástupci těch, co si možná "hrají" na lidskoprávní rozměr dokonce i "mostecké politiky", na druhé straně tu právě oni "vesele skotačí" s těmi, pro něž je část občanů Mostu jen a jen lůzou. Tu "lůzu" má ve znaku např. právě Sdružení Mostečané Mostu, jejichž další a jiné kroky mosteckou politickou scénou jsou za posledních více než 10 let hodně diskutabilní... A tak se v Mostě "uvařil" zase jen další "eintopf" podobný tomu, co se tu "naučila hrát napříč politickými stranami, a nikoliv zdarma, nemalá část komunálních politiků". Smutnou dominantou největšího "podvádění" je např. KD REPRE (je jen o pár metrů níže pod rozesmátými zastupiteli).

Co může ujít byť pozornému oku čtenářovu, je socha T. G. Masaryka tyčící se v pozadí celého "fotobraní". Ano, socha Masaryka symbolizující přes všechny prvorepublikové nedostatky úsilí o nastavení určitých sociálních, demokratických, lidských a snad i slušných pravidel fungování rodící se česko-slovenské společnosti. Co zbylo? Nevíte? Ale jo. Stačí se trošku zamyslet... 

A co zbude? No, třeba právě podobné fotografie.

A možná přeci něco. Dámy a pánové (nejen na fotografiích), v Mostě to prostě není o "#dycky pro občany". Pořád trvá "Dycky Most", protože tohle je přesně ten styl, který odpovídá nikoliv nadsázce, s jakou se příznivci seriálu MOST! obracejí k jeho odkazu, a odpůrci "uraženě hudrují", ale de facto smutně parodované vyprázdněnosti. 

Myslím, že zachmuřený Masarykův pohled v pozadí je dostatečně vypovídající.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama