Občané městu, město občanům

"OMMO.... ejhle, člověk!"
  • OMMO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2018 12:37:17

H. Svobodová (OMMO): OMMO zaslalo dotaz šéfredaktorovi Mosteckého deníku

H. Svobodová (OMMO): OMMO zaslalo dotaz šéfredaktorovi Mosteckého deníku

Vážení čtenáři, jistě jste většina zaznamenala, že rok 2018 je také rokem konání podzimních komunálních voleb.

Vážení čtenáři, jistě jste většina zaznamenala, že rok 2018 je také rokem konání podzimních komunáních voleb. Těch se polit. hnutí OMMO účastní již od svého vzniku v r. 2010. Nejinak tomu bude i letos, a také v Mostě. Místní média již jaksi "odstartovala" informace o tom, že na Mostecku jsou subjekty, které se budou těchto voleb účastnit. V této souvislosti se na stránkách Mosteckého deníku 11. 4. 2018 objevila následující informace >>> mostecky.denik.cz/zpravy_region/zeleni-se-spojili-s-piraty-chteji-rozhodovat-o-moste-20180411.html, kde se autor (redaktor M. Vokurka) zprávy dotazoval zástupců polit. stran a hnutí, v předešlých letech také kandidujících, na jejich volební účast v těch letošních. Ač je OMMO nikoliv neznámým subjektem mezi občany Mostu a Mostecka, a jistě nejen s ohledem na volební účast v předešlých letech, uvedená zpráva v MD nás ignorovala. Sepsali jsme proto níže sledující text a adresovali jej jako dotaz šéfredaktorovi E. Benešovi. Jak jinak, a že je to zřejmě selektivně laděná praxe v Mostě, odpovědi jsme se dosud nedočkali, a zřejmě nedočkáme... A protože rovný přístup k informacím, stejně jako rovná soutěž polit. stran a hnutí je něčím, čím se rádi někteří honosí, a zejména rádi hovoří o tom, co a jak by se mělo dělat správně a demokraticky, a mostecké prostředí je přímo ukázkovým příkladem, kdo je a není etalonem kultury, kulturnosti a jiným by měl určovat, co a jak dělat, dospěli jsme k názoru, dát vám text dotazu šéfredaktorovi Mosteckého deníku také k dispozici.

Vážený pane šéfredaktore,

rádi bychom od Vás dostali odpověď na otázku, co je podmínkou být jako řádně registrované, politické hnutí sídlící a působící nejen na Mostecku, a účastnící se komunálních voleb např. v Mostě od r. 2010, také součástí informací týkajících se konání podzimních komunálních voleb v r. 2018 na stránkách Mosteckého deníku společně s ostatními subjekty, které naopak prostor získaly a jejichž představitelé zřejmě jsou průběžně kontaktováni?

Odvoláváme se v této souvislosti na to, že dne 11. 4. 2018 vyšel na stránkách MD text  na následující adrese https://mostecky.denik.cz/zpravy_region/zeleni-se-spojili-s-piraty-chteji-rozhodovat-o-moste-20180411.html, který mj. pojednává o většině ze subjektů, které se zúčastnily komunálních voleb v r. 2014 a zbylé dokonce poprvé usilují o účast v r. 2018, a de facto jako nové subjekty na mostecké politické scéně. A dovolím si poznamenat, že politické hnutí OMMO je dostatečně známým subjektem, pro příklad vzpomenu stále pokračující „causu“ KD REPRE aj.

Máme již 8 let fungující webovou stránku www.hnutiommo.cz, kde jsou kontakty hnutiommo@hnutiommo.cz a tel. kontakt +420605870346, ty jsou stále aktuální. Jak lze ale usuzovat z obsahu výše uvedeného článku v MD od pana redaktora M. Vokurky, v textu o nás není ani zmínka a kontaktováni jsme zcela určitě nikým nebyli.

 Vážený pane šéfredaktore,

můžeme prosím vědět, proč jste jako regionálně působící médium mající jistě povědomost o naší existenci zvolili takový přístup a co musíme jako politický subjekt působící v režimu zákonů této země ještě udělat pro to, aby se nám dostalo stejného přístupu dle rovných podmínek politické soutěže stran a hnutí? Uvedená informace snad nebyla placenou propagací (inzercí) zmiňovaných subjektů?

Věříme, že náš dopis nezůstane bez odpovědi a že se situace v rovině politické informovanosti také o hnutí Občané městu, město občanům (OMMO) na stránkách Mosteckého deníku zlepší.

S pozdravem

Mgr. Hana Svobodová, Ph. D., v. r.

předsedkyně politického hnutí OMMO



Více zde: http://www.hnutiommo.cz/news/ommo-zaslalo-dotaz-sefredaktorovi-mosteckemu-denik/
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama