Občané městu, město občanům

"OMMO.... ejhle, člověk!"
  • OMMO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.08.2018 14:48:31

H. Svobodová (OMMO): Podezření na teroristický útok před britským parlamentem

H. Svobodová (OMMO): Podezření na teroristický útok před britským parlamentem

Podezření na teroristický útok před britským parlamentem odráží kontext vývoje po brexitu

 

Incident před britským parlamentem z úterního rána je vyšetřován tamějšími úřady jako podezření z terorismu. Informace z úst šéfa protiteroristické jednotky jsou kusé, z pohledu policie a zvláštních opatření souvisejícími s takovými incidenty nikoliv neobvyklé. 

Jistě je na místě vyjádřit politování nad zraněnými a opakovaně vyděšenými lidmi v ulicích. Sotva však lze opomenout kontext, v němž se tento incident - nikoliv první, a z pohledu možností takto konajících útočníků zřejmě ne poslední - Británie je již několik měsíců pod tlakem jednání o východiscích a dalším směřování po brexitu. Tedy poté, co se část jejích občanů rozhodla vychýlit tuto důležitou zemi Evropy mimo členský prostor EU, a kdy brexit dál "stopku" pokračování členství Velké Británie v EU. I když výsledek o odchodu Británie z EU vyvolal v řadě tamějších politiků radost, sympatie z logických důvodů vyvolal také v Rusku, kde byla příprava směrem k brexitu velmi bedlivě sledována, u občanů Británie vedl postupně k jakémusi "vystřízlivění". Dokonce se ozývají hlasy o tom, zda hlasování neopakovat.

Ať už se jednání o brexitu budou táhnout dál, je smutné, že politická reprezentace se nedokázala sjednotit ani poté, co její nemalá část dosáhla svého, tedy, že britští občané si odchod z EU prohlasovali v referendu. Podobné útoky, jakým je i ten před britským parlamentem, ukazují, že ani po brexitu nemá tamější politická reprezentace jasno, je zmítána vnějšími tlaky a na základě toho pokračují ozbrojené tendence o vydírání. 

Tento vývoj demonstruje taktéž charakter těch politických zástupců, kteří veřejnost popouzeli v úsilí EU opustit a nyní již jen přihlížejí k důsledkům své politiky. Ta totiž Británii především škodí a "pobrexitová" jednání defacto jen eliminují již tak účinky škodlivých dopadů brexitu. Příp. teroristické ataky jsou toho příkladem.



Více zde: https://www.hnutiommo.cz/news/podezreni-na-teroristicky-utok-pred-britskym-parlamentem-odrazi-kontext-vyvoje-po-brexitu/
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama