Ondřej Liška

  • Jihomoravský kraj
  • Výbor pro evropské záležitosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2014 15:17:11

Zelení nepodléhají populismu

Zelení nepodléhají populismu

Vyjádření Ondřeje Lišky k odstoupení z funkce předsedy Strany zelených

V souvislosti s výsledkem voleb do Evropského parlamentu jsem se k 8. červnu 2014 rozhodl rezignovat na funkci předsedy Strany zelených. Rozhodně ze Strany zelených neodcházím a už vůbec nezakládám nějakou vlastní stranu. Veškeré úsilí budu věnovat tomu, aby se zelení dále a rychleji vyvíjeli, aby dostávali více prostoru a silnější hlas v české i evropské politice. Mám naprostou jistotu, že zelení mají ve svých řadách desítky a stovky schopných političek a politiků, kterým se dnešním dnem otevírá prostor k ještě aktivnější práci v rámci strany. Věřím, že dokáží oslovit řadu nových voliček a voličů v podzimních komunálních a senátních volbách a já se jim k tomu budu snažit být plně nápomocný.

Za dvanáct let zde dosud strávených jsem se snažil, aby Strana zelených šla příkladem. Ukazujeme cestu a to, co říkáme navenek, také sami děláme. Chtěl bych poděkovat všem, kteří nás podporují a ubezpečit je, že hlas pro zelené není v žádných volbách hlasem ztraceným.

Jsem přesvědčený, že Strana zelených je jedinou politickou silou u nás, která nepodléhá populismu a která si uvědomuje, že řešení veškerých palčivých ekonomických a sociálních otázek je nemyslitelné bez zahrnutí otázky ekologické. Jsme stranou, která chrání práva všech slabších a znevýhodněných. Zelení budou dále zápasit o demokratizaci české politiky a o to, aby rozhodoval hlas občanů, nikoliv lobbistů nebo oligarchických zájmů. Jsem na Stranu zelených a naše voliče a voličky hrdý. Právě jejich hlas je to, co mně a dalším zeleným dává sílu pokračovat a snažit se o to, aby tento hlas zněl v české politice ještě silněji.Share Button

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama