PaedDr. Vladislav Krumer

  • SPD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2023 12:33:43

Tak máme schválené ministerstvo sportu.

Tak máme schválené ministerstvo sportu.

Tímto sdělením asi nepotěším odpůrce tělesné výchovy a sportu, a s tím související vznik ministerstva. Jenom prosím o zamyšlení, přečtení celého příspěvku, a objektivní přístup.

 Vznik ministerstva není špatný nápad. Ne však ministerstva vrcholového sportu, ale mělo by to být  Ministerstvo tělesné výchovy a sportu - MTVS. To je důležitá oblast lidského života. Tělesná výchova a sport, pokud mají systém, podmínky, správně investované prostředky, i dobrovolné a tělesné výchově a sportu oddané cvičitele, trenéry, rozhodčí, organizátory a další funkcionáře v souladu s naší Tyršovskou tradici, jsou významné činnosti nejenom pro zdravý rozvoj mládeže, ale provázejí občany po celou dobu lidského života. A to jak aktivně provozované, tak i divácky. Nejenom však pouze ve vrcholovém sportu, ale i ve sportu výkonnostním a zájmovém a v tělesné výchově jak dobrovolné, tak i v povinné na školách a učilištích. To vše spolu úzce souvisí a je neoddělitelné. Vrcholový sport je pouze malá část a vyústění systému u těch, kteří mají pro vrcholový sport a jeho jednotlivé části a discipliny předpoklady. Proto významný a nezastupitelný význam partnerství s MTVS musí mít i Česká unie sportu - ČUZ, a také Sokol. To vše má významný vliv pro zdraví populace. Vznikem ministerstva tělesné výchovy a sportu - MTVS by se zrušila Sportovní agentura, útvary na Ministerstvu školství, a další placené útvary se sportem související v centru. Peníze na ně vynakládané by se jenom přesunuly pro nové MTVS, kde musí být především odborná kvalifikace, a ne politika a další politikaření, jak nám současná vládni garnitura předvádí.
Tělesná výchova a sport jsou nejméně stejně tak důležité jako je kultura, a ta svoje ministerstvo kultury má. Ale pouze se vznikem Ministerstva sportu nesouhlasím, je to šité horkou jehlou a neodborně. Můžete mě věřit, celý život pracuji v oblasti tělesné výchovy a sportu, a byl jsem i spoluzakladatel tréninkových středisek mládeže, sportovních tříd a  sportovních škol, taky akce Sport pro všechny. To perfektně fungovalo, ale bohužel se po roce 1989 téměř všechno zrušilo. Rok jsem pracoval na Ministerstvu školství, kde jsem spoluzakládal odbor pro dotační tituly domácí, í z EU. Tak nepřipravené Ministerstvo sportu přinese jenom do této problematiky další zmatek a zbytečně zvýšené náklady. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama