PaedDr. Vladislav Krumer

  • SPD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2024 10:10:47

Ústavní soud po výměně soudce zpravodaje očekávaně zamítl návrh opozice.

Ústavní soud po výměně soudce zpravodaje očekávaně zamítl návrh opozice.

Ústavní soud po výměně soudce zpravodaje zamítl návrh pozice, aby byla i pro důchodce schválena zákonná valorizace ve 100% výši. To je ve stejné výši, jako byla valorizace schválena pro církve, poslance, senátory, soudce a politiky v centru.


Ústavní soud po účelové výměně soudce zpravodaje očekávaně zamítl návrh opozice, aby byla i pro důchodce schválena zákonná valorizace ve 100% výši. To je ve stejné výši, jako byla valorizace schválena pro církve, poslance, senátory, soudce a politiky v centru. V podstatě jde o okradení důchodců ponecháním 100% valorizace výše uvedeným církvím, poslancům, senátorům, prezidentovi dokonce o 45%, a dalším skupinám. Tím se z něj stal ústavní soud pro pětikoaliční a pro prezidentský, který ty soudce kteří návrh zamítli, jmenoval. Ti tři opravdu ústavní soudci věrní ústavě, zákonům a slibu, jmenoval ještě prezident Zeman. Těm patří naše úcta, a uznání. Zcela se při uvádění důvodů že by šlo o výrazné ohrožení rozpočtu státu a rozpočtové odpovědnosti u důchodců účelově opomíjí, že se zbytečně vynakládají prostředky z rozpočtu na armádu a nákupy stíhaček a další techniky ze zbrojovek především z USA, a další. Ale na zbytečné utrácení vlády, ministerstev, tisíců zbytečných úředníků, poradců, politických neziskovek, cestování, večírky, a další Dozimetry, se nesmí sáhnout. A taky to, že byl v minulosti vládami rozkraden důchodový účet. Taky se při zdůvodnění nezmiňuje zbytečné posílání u nás vyrobené elektřiny na burzu do Lipska, kterou odtud několikrát předraženou nakupujeme zpět. Nikdo, kromě vlády a ČEZu nás k tomu nenutí. Rovněž nadstandardní vynakládáni financí na migranty, především na vojenské zběhy z Ukrajiny, kteří se vyhýbají povinným odvodům vyhlášeným Zelenským, posílání zbraní, střeliva, vojenské techniky a našich vojáků na Ukrajinu a na další válečná dobrodružství pro strategické zájmy USA, namísto úsilí o zastavení válčení to jsou v podstatě vyhozené peníze do černé díry na ničeni, vraždění a prodlužováni válčení. To vše by bohatě stačilo na dodržení zákonné valorizace pro důchodce, a vyrovnání schodku státního rozpočtu. Ale naši občané, především nejvíce zranitelní ZTP, senioři a důchodci, jsou až poslední v řadě priorit vládní pětikoalice a podle konání vlády to vypadá, že vládě překáží. Při tom to byli důchodci, kteří to všechno co bylo rozkradeno, zlikvidováno, a levně a účelově prodáno po roce 1989, vybudovali svojí celoživotní prací. A taky si i na důchod daněmi a dalšími poplatky do státního rozpočtu naspořili. Ale na důchody disidentů z dob jak říkají systému před rokem 1989 - komunismu, které se zvednou na výši průměrných důchodů peníze jsou. Jsou to také ty peníze, o které okradli důchodce. Buď to říkají účelově anebo neví, že u nás ani nikde jinde ve světě komunismus nebyl, ale u nás byl socialismus. A to je podstatný rozdíl. O tak zvaných disidentech kteří nepracovali, byli přes Havla placeni v dolarech posílaných ze západu za rozvrácení systému raději nebudu psát.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama