Pavel Moravec

ODS kandidát číslo 12 - Královehradecký kraj
  • ODS
  • Hořice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2013 19:52:19

Reality-show na ČT24

Reality-show na ČT24

Je 7. 8. 2013, vláda Jiřího Rusnoka žádá poslaneckou sněmovnu o podporu a na ČT24 probíhá reality-show se scénářem, na kterém by se mohla poučit nejedna soukromá televize. Kam se hrabe Big-Brother nebo Vyvolení! Nedovoluji si napsat ani jeden z názv

 Všechno na plné obrátky rozjel prezident Zeman. Je jakkoli zbytečné jeho slova komentovat. Snad jen to, jak si veřejně vykřičel alibi na to, že nechá nelegitimní vládu u vesel, jak dlouho bude chtít. Ani ten největší naiva si přeci nemohl myslet, že tato vláda byla jmenována jen na pár ubohých týdnů.

A pokud podmiňuje udělení druhého pokusu o sestavení vlády tím, že nejdříve musí být vyšetřena kauza „Beranidlo na vládě“, tak to jistě prezidentův kamarád Jirka ustojí až do řádných voleb. Pokud tedy prezident nějaké vypíše…

Po prezidentovi přišel na řadu výkvět české politické scény. Za ODS to rozjel po svém Marek Benda, jehož mdlý projev a výraz spíše připomíná člověka, která se každou chvíli chystá omdlít. Možná by tím naší straně pomohl více. Kromě jiných se objevuje „žbrblající“ Karel Schwarzenberg, který nepochybně velice obratně, s ohledem na jeho vyjadřovací schopnosti, cituje římské a další klasiky. Komunista Filip vykřikuje hesla o obraně demokracie a „malý Bonapart“ – Bárta, svým pisklavým hlasem křičí, jak se má politika dělat slušně a bez klientelismu. Škoda, že už není ve sněmovně Mirek Macek, třeba by mu taky uštědřil jednu „výchovnou“. Klientelistický boss si nic jiného nezaslouží. Když na řadu přichází Jiří Paroubek, už skoro neposlouchám. Křičí projev s mottem „proti všem!“ a jak je vidno, stále doufá, že se objeví jeho vysnění marťani.

Kdybych měl možnost ve sněmovně hovořit já, zaznělo by asi toto: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci! Zabalte to a pojďte k předčasným volbám. Po nich přijde čas, kdy se levice konečně historicky znemožní, protože z opozice se Vám to kecá. Ze sněmovny zmizí všichni Véčkaři, Škárkové, Kočí, Jirka Paroubek a možná i vykroužkovaný Kalousek. ODS si sedne do opozice, což jí přinese oklepání se od prospěchářů a alespoň dá šanci svým europoslancům a hlavně starostům obhájit své pozice. Děkuji za pozornost!

Pavel Moravec
ODS – kandidát číslo 12

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama