Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.07.2016 9:17:00

Je důležité, aby se lidé přesvědčili o výhodách, které plynou z členství v Unii

Je důležité, aby se lidé přesvědčili o výhodách, které plynou z členství v Unii

Poslanci Dopravního výboru Evropského parlamentu minulý týden diskutovali o projektech, které Evropská komise navrhla k financování z fondu Connecting Europe Facility (CEF).

Česká republika tak na dopravní stavby získá celkem 589 milionů eur, což je o více než dvojnásobnou částku, kterou ČR získala v předchozím období. Jde o výrazné zlepšení, na které je třeba navázat ve třetí výzvě, aby ČR vyčerpala 100% z kohezní části fondu CEF.

„Je to velký úspěch. Evropská komise schválila 26 českých projektů, což je nejvíce za všech zemí EU. Přestože výhody z našeho členství v EU nespatřuji jen v rovině finančních příjmům, je velmi důležité, aby se lidé sami mohli přesvědčit o výhodách, které z něj plynou právě v době, kdy slýcháme nesmyslné zpochybňování našeho členství v unii,“ řekl Pavel Telička.

Evropská komise v červnu schválila financování ve výši 6,7 miliardy eur. Přestože Polsko a Maďarsko získalo více peněž, nejvyšší počet schválených projektů předložilo české ministerstvo dopravy.

Z prostředků CEF se bude financovat především modernizace železničních koridorů, např. tratě Plzeň-Domažlice a Brno-Přerov. Peníze půjdou i na dálnice D52 na rakouské hranice u Mikulova a na D11 z Trutnova do Polska.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama