Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2016 16:29:00

Máme velkou šanci zlepšit a zjednodušit evropské právní prostředí

Máme velkou šanci zlepšit a zjednodušit evropské právní prostředí

Evropský parlament tento týden velkou většinou schválil dohodu o lepší regulaci, která by měla zjednodušit a pročistit evropskou legislativu a v konečném důsledku snížit administrativní zátěž pro občany i firmy.

Dohoda mezi Evropským parlamentem, Evropskou komisí a Radou EU upraví legislativní proces a zajistí jeho každoroční vyhodnocení s důrazem na zjednodušování právních předpisů a byrokracie.

Pavel Telička, který považuje lepší regulaci za jednu ze svých priorit a ve věci se výrazně angažoval, schválení dohody přivítal. V debatě k tomuto tématu na pondělním zasedání EP ve Štrasburku prohlásil, že nejdůležitější bude přístup k její implementaci.

„Dohoda je kompromisem, který však budeme moci ještě vylepšit při zavádění principů lepší regulace do praxe. Najde-li Evropská komise odvahu a schopnost ukázat, jak při přejímání evropské legislativy postupují jednotlivé členské státy, co na ni nabalují, jak si počínají jednotliví komisaři, máme skutečně velkou šanci zlepšit a zjednodušit evropské právní prostředí“, řekl Pavel Telička.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama