Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.01.2016 6:32:00

Od Nizozemí čekám silné a dynamické předsednictví v Radě EU

Od Nizozemí čekám silné a dynamické předsednictví v Radě EU

Nizozemská vláda, která se v lednu ujme půlročního předsednictví v Radě EU, je silná, stabilní a zkušená a její fungování jako motoru EU bude dynamické, uvedl Pavel Telička v rozhovoru ve Studiu 6 na ČT 24.

Mezi prioritami nizozemského předsednictví ocenil Pavel Telička kromě migrace a vnitřní bezpečnosti také zjednodušování legislativy, ekonomický růst a větší zapojení obyvatel a občanské společnosti do politických procesů. Některá prohlášení nizozemských představitelů o vzniku tzv. minischengenu apod. však Pavel Telička považuje za iritující.

Rok 2015 byl pro Evropu velmi náročný, ale lotyšské a lucemburské předsednictví v Radě EU bylo kvalitní, některé priority se jim však nepodařilo prosadit, prohlásil europoslanec Telička.

Zdroj: telicka.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama