Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2016 22:00:00

Umbrella Agreement posiluje rovnováhu mezi bezpečností a ochranou soukromí

Umbrella Agreement posiluje rovnováhu mezi bezpečností a ochranou soukromí

Poslanci EP zvolení za ANO hlasovali ve čtvrtek, 1. prosince ve prospěch dohody mezi Spojenými státy a EU (tzv. „Umbrella Agreement“), která posílí ochranu dat. Dohodu velkou většinou odhlasoval Evropský parlament.

Dohoda se týká přenosu osobních údajů (jmen, adres nebo informací z trestních rejstříků) mezi USA a EU a ochrany těchto dat. Měla by pomoci při prevenci, odhalování, vyšetřování a stíhání trestních činů, vč. terorismu.

„Je to velmi důležitá dohoda, EU se podařilo získat další a důležitou ochranu dat pro evropské občany,“ říká poslanec Evropského parlamentu Pavel Telička (nestr. za ANO, místopředseda frakce ALDE v EP). Podle něj je jedním z největších úspěchů to, že dohoda garantuje občanům Unie právo obrátit se na americký soud, pokud by byly jejich údaje zneužity. „Evropská unie dokázala posílit rovnováhu mezi bezpečností a ochranou soukromí svých občanů,“ dodal Telička.

Podle něj a kolegů zvolených za hnutí ANO bylo správné dohodu přijmout už teď a neposílat ji na přezkum k Evropskému soudnímu dvoru, jak navrhovali někteří poslanci. Vydání jeho stanoviska by mohlo trvat i rok. A to už bude v USA administrativa Donalda Trumpa a celá dohoda by se mohla rozpadnout.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama