Petr Bajer

  • Soukromníci
  • Holice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2020 18:37:00

Pokud stát nepomůže i drobnému podnikání, dojde k dalšímu zavírání provozoven

Pokud stát nepomůže i drobnému podnikání, dojde k dalšímu zavírání provozoven

Vládní návrh tzv. kurzarbeitu, podle kterého by mohl zaměstnanec zůstat doma až čtyři dny v týdnu a sedmdesát procent výdělku by mu hradil stát, vítá Strana soukromníků ČR.

 Podle jejího předsedy ale program zkráceného režimu ochrání pouze zaměstnance velkých firem, ale následovat by měla podpora státu směrem k drobným podnikatelům a OSVČ.

"Plánovaná pravidla jsou velmi složitá, zvládnou je jen velké firmy, které na to mají vyčleněný personál. Menší firmy se s tím nejspíš raději ani nebudou zabývat. Bohužel stát zatím nemyslí na zhruba milionovou skupinu živnostníků, tedy na drobné podnikatele, kteří tvoří nemalý hospodářský výsledek a drží ekonomiku v době krizí a upadajícího průmyslu," řekl šéf Soukromníků, který je zároveň lídrem společné koaliční kandidátky s Trikolórou v Pardubickém kraji pro podzimní krajské volby.

Jak Bajer dodal, právě drobné živnostníky nejvíce postihují pandemická omezení. "Malé prodejce, hospodské, podnikatele v oblasti služeb. Na ně stát vůbec nemyslí a jsem přesvědčený, že měl začít právě u nich. Stát zapomíná řešit situaci osob samostatně výdělečně činných, drobných podnikatelů," uvedl šéf Soukromníků

. Pravidla pro získání státní dotace pro zaměstnance jsou navíc podle něj velmi složitá a zvládnou je jimi projít jen velké firmy, které na to mají vyčleněný personál. "Menší firmy se s tím budou potýkat. Je to další políček už tak zkroušenému drobnému podnikání, za následek to bude mít další zavírání provozoven, úbytek podnikatelů, protože s podnikáním prostě nemalá skupina obyvatel skončí. O zvyšování nezaměstnanosti nemluvě," dodal Petr Bajer. Vyzývá proto vládu, aby přišla co nejdříve s opatřeními podporujícími tuto opomíjenou,a ale přitom velkou skupinu podnikatelů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama