Petr Bajer

  • Soukromníci
  • Holice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2018 21:34:33

V hnutí ANO panuje "dvojí metr"

V hnutí ANO panuje "dvojí metr"

Řadový člen je jen při podezření na nelegální činnost byl vyloučen, předseda ne!

Hnutí ANO funguje na nedemokratických principech. Zatímco řadoví členové jsou za pouhé podezření z nelegální činnosti okamžitě z tohoto politického uskupení vyloučeni a zbaveni všech funkcí, v případě šéfa ANO se o jakémkoli razantnějším postupu nedá ze strany členské základny ani uvažovat. Říká to předseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer s odkazem na kauzu Služeb města Pardubic a nákupu předražených pozemků ve srovnání s kauzou Čapí hnízdo..

Člen hnutí ANO a jeho sponzor Karel Hron přeprodal přes tchýni městské firmě násobně předražené nepotřebné lesní pozemky, ačkoli sám byl tehdy členem představenstva Služeb města Pardubice. Když na transakci upozornila média, byl Hron okamžitě z funkce odvolán, oblastní organizací vyloučen z hnutí ANO a straničtí kolegové ho vyzvali k okamžitému opuštění všech funkcí, které díky ANO nabyl. Policie dosud případ vyšetřuje a nesdělila ještě nikomu ani obvinění. "Pana Hrona neobhajuji. Doufám, že se dočká případného trestu, ale to je věc soudu. Poukazuji na dvojí metr v hnutí ANO," zdůraznil předseda Soukromníků.

Za pouhé podezření byl člen ANO okamžitě potrestán, v případě trestního stíhání u předsedy Andreje Babiše, který působí v nejvyšších státních funkcích, se ale podle Petra Bajera nic neděje. "Stále jen slyšíme, že už ho unavují konstatování o jeho trestním stíhání. Brání se možnému odstoupení i v případě prvoinstančního odsouzení. To přesně ukazuje tvář hnutí ANO. Ukazuje se, že hnutí ANO je jen jeden muž, který si s ním může dělat, co chce. Prostě tam bude sedět. Jestli proto, že se bojí dotažení dalších kauz do konce, tak to si nedovolím hodnotit. Jsem ale přesvědčený, že pokud by se Andrej Babiš stáhnul, tak by tu vláda už dávno byla," řekl Petr Bajer.

Podle něj na celé vládní krizi má "lví podíl" i prezident Zeman, který mohl dávno pověřit sestavením někoho jiného. "Mohl říct, Andreji nepovedlo se ti to, i když ses chtěl spojit s čertem - ďáblem, měl by dostat šanci někdo jiný. Ať už z ANO nebo z jiné politické strany," míní předseda Soukromníků. Jak zdůraznil, celý národ, včetně příznivců hnutí ANO, by si měl uvědomit, že padesátimilionová dotace na Čapí hnízdo byla vyjmuta z evropských dotací. "Tím pádem ji každý z nás zaplatil ze svých daní. Každý z nás přispěl panu Babišovi na víkendovou chatu, to si málo lidí připouští," dodal Petr Bajer.

Problém hnutí ANO vidí v jeho hierarchii. "Zatímco většina politických stran si chrání principy demokratické volby, a to od nejnižších až po ty nejvyšší orgány, v ANO to neplatí. Jen někteří mají právo zasahovat do kandidátek, jen někteří mohou dokonce hned vylučovat. Další členové zaslepeni svojí loajalitou jen mohou slepě přihlížet," myslí si Petr Bajer, předseda Strany soukromníků České republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama