Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2014 13:12:30

Korupce podle Zvěřiny

 Korupce podle Zvěřiny

Proč popírat to, o čem všichni víme

Zajímalo by mne, zda-li si pan Zvěřina uvědomuje, co se stalo v 90. letech. Pokud si myslí, že privatizace v 90. letech nebyla korupce nebo předražený nákup vojenských letadel CASA, nákup obrněných transporterů Pandur a mnoho dalších věcí, které se staly, tak v tom případě není kompetentní novinář, ale přidává se k zástupu dalších novinářů, kteří kryjí korupci.
Komentátor Lidových novin Martin Zvěřina dále píše, že na korupci lze svést leccos, vlastní chyby, nedostatečné pracovní nasazení, nedůslednost i selhání. Spoustu situací lze `vysvětlit` tím, že v tom byla nějaká levota.“
Pane Zvěřino, na korupci nesvádím vlastní chyby, nedůslednost ani selhání. To, že v České republice panuje korupce ve velkém měřítku, nejde přehlížet. Z velké části na tom máte i Vy veliký podíl. Vy, jako novinář, by jste měl aktivně pomáhat rozkrývat korupci a ne ji vyčítat obyčejným lidem, kterých se týká jen okrajově. Obyčejný člověk díky korupci k milionům nepřijde. Na to jsou tu jiní. Určitě je jako novinář dobře znáte. Na co svádíte Vy své chyby? Také na korupci, jak si mylně myslíte o jiných? Máte vůbec nějaké chyby? Dokážete si je přiznat?Vždyť vy pane Zvěřino de facto korupci svým článkem v České republice popíráte.
Vždyť se stačí podívat na celosvětový průzkum tohoto nešvaru. Víte na kterém místě jsme se umístili?


Petr Cvalín

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout