Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.05.2017 8:00:29 - hruska

Dobrý den

četl jsem Váš článek o fašismu a měl bych k němu pár postřehů. Nemyslíte si že k problému fašismu je třeba přistupovat poněkud flexibilněji? Přece jenom když si vezmeme 2 světovou, díky tomu že Finové spolupracovali s Hitlerem a bylo tam pár šarvátek s Rudou armádou a pár jich tam zůstalo, nakonec nehoda se může stát kdekoliv i na cestě, tak si Finsko i díky různému politickému šachování uchovalo poměrně nezávislost, i když se muselo nechat Ruskem okrádat pěkně dlouho. Stejné je to s Ukrajinou, je tu sice nepříliš demokratická vláda, co trochu potlačuje opozici, ale ne zase tak moc, to známe mnohem horší, žádná Severní Korea, nebo Chlle za Pinocheta to není. Jinak se tu nezměnilo nic celkem. Je tu sice válka, ale díky tomu že se Ukrajina vzpamatovala, tak nemáme ruskou armádu v Užgorodu na slovenských hranicích

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.05.2017 16:55:19 - Petr Cvalín
Dobrý den,

na Ukrajině po pádu tehdejšího prezidenta Janukovyče vládly vlády, které tolerovaly a dokonce podporovaly různé fašistické bojůvky. Toto absolutně nemá s demokracií nic společného. Ukrajinské vlády po úspěšném Majdanu daly takzvaně zelenou fašismu. Na Ukrajině se utlačuje opozice dosti nedemokratickými prostředky. Vzpomeňme například na zákaz tamní demokratické komunistické strany.

Evropská unie a USA takzvaně hází Ukrajinu přes palubu. Ukrajina se ekonomicky vzpamatuje v momentě, až opět naváže pozitivní styky s Ruskem.