Petr Vileta

Chovej se tak, aby ses za to nemusel nikdy stydět.
  • Piráti
  • Plzeň
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2010 4:04:26

Piráti mají program

Piráti mají program

Česká pirátská strana zveřejnila svůj program do parlamentních voleb 2010. Tedy ne, že by dříve piráti žádný program neměli, ale teď je hotový a schválený.

Pokud jste si dodnes mysleli, že čeští piráti jsou banda stahovačů hudby a filmů a to ještě "kradených", můžete si po přečtení programu opravit názor. Někomu se možná bude zdát, že 4 body nejsou žádný program, nebo že program neřeší problémy "obyčejných občanů", použiji-li způsob vyjadřování jednoho nejmenovaného "presumptivního premyjéra". A ale přečtěte si dokument podrobně a možná uznáte, že bod 2 nabízí řešení pro razantní snížení státního dluhu, korupce ve státní a veřejné správě, přilití peněz do zdravotnictví a důchodového systému, aniž by požadoval zvýšení daní přímých, nepřímých, nebo skrytých, kterým se z neznámého důvodu říká pojištění (např. sociální, zdravotní atd.).

V bodu 3 nabízí piráti řešení neutěšeného stavu morálky v dnešní politice, tedy spíše jejího absolutního nedostatku. Fungovalo to tak po tisíciletí. Pokud člověk není světec, pak dělá jen to, co musí a jediným účinným nástrojem, jak zvládat nepoctivost, je strach. Člověk dodržoval zákony, protože se bál duchů, bohů, Boha, Aláha, Budhy a jak se všechny ty nejvyšší autority jmenovaly. A také vládců. Pak se postupně prosadila demokracie dnešního typu (nemyslím českého, to chraň Přírodo ne!) a politik se musí bát svých voličů. Ne, že by ho někdo lynčoval nebo střílel, to udělá jen pomatenec, ale že nebude znovu zvolen, nebo bude dokonce občany odvolán. A právě to navrhují piráti - odvolatelnost politiků na základě petice.

Ale co vám budu vykládat, prostě si ten program přečtěte sami.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama