PhDr. Ing. Mgr. Jan Hrnčíř, MBA, LL.M.

předseda SPD JmK
  • SPD
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.06.2018 18:08:27

Kaddáfí dobře věděl, co znamená masová imigrace pro Evropu

Kaddáfí dobře věděl, co znamená masová imigrace pro Evropu

Když v roce 2010 tehdejší libyjský vůdce Muammar Kaddáfí varoval EU před masivním přílivem muslimů z Afriky, pokud se nebude finančně podílet na ochraně afrického pobřeží, dočkal se od evropských vůdců jen slov pohrdání a označení za vyděrače.

Dnes už snad každý ví, že nemluvil do větru, neboť Libye v té době zastavovala tisícovky přistěhovalců u svých hranic a nepouštěla je k italským břehům.

V současnosti se Libye zmítá v chaosu, který způsobila válečná koalice USA, Francie a Velké Británie, protože svým vojenským angažmá, pomohla dlouholetého vůdce Muammara Kaddáfího svrhnout a zavraždit. Tím celé angažmá Západu skončilo a do této doby nebyla tato severoafrická země schopna vybudovat národní armádu a efektivní státní instituce. Nyní v zemi dominují bývalé povstalecké brigády, které neuznávají žádnou vládu a hlavně se nechtějí podělit o své ropné bohatství.
Země má dvě soupeřící vlády a parlamenty v Tripolisu a Tobruku. Fakticky nevládne žádná z nich.
Tři hlavní města země, Tripolis, Benghází a Misrata, jsou z velké části řízeny islamistickými milicemi. Tato země je svoji blízkostí k Evropě a panujícím bezvládím, jako stvořena pro masivní migraci do Evropy. Právě ta je pro nás stále velikou hrozbou, neboť ilegální imigranti z afrických a převážně muslimských zemí, zaplavují starý kontinent každý týden po tisících. Mezi těmito imigranty se snadno skryjí náboženští fanatici se zkušenostmi z nekonečných afrických válek.

Ilegální migrace má jediné řešení, zastavit imigranty ještě v Africe a nedovolit pašerákům a neziskovkám jejich přepravu po moři do Evropy. Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama