PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.03.2024 6:07:00

Jako západ máme sílu dodat Ukrajině vše, co ke svému boji potřebuje

Jako západ máme sílu dodat Ukrajině vše, co ke svému boji potřebuje

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obraně Ukrajiny.

 Před deseti lety začalo Rusko okupovat Krym. Před dvěma lety svévolně rozpoutalo válku proti Ukrajině. Od prvního dne invaze Česko pevně stojí za Ukrajinou.

Nyní však napříč Evropou sílí hlasy, které chtějí jednotu západu drolit a naše odhodlání podkopávat. Je jedno jestli z vypočítavosti, pro osobní prospěch nebo za peníze. Vždy tím nahrají zejména ruské válečné propagandě.

U nás jde nejčastěji o rádoby chytráky, kteří se proti sobě snaží postavit zájmy občanů Česka a Ukrajiny.

Sněmovna se přitom opakovaně usnesla, že je pro Česko životně důležité, aby se Ukrajina ubránila. Politika appeasementu nefungovala v roce 1938 Mnichově, nefungovala před deseti lety v Minsku a nefunguje ani nyní. Když podáte agresorovi prst, sebere vám celou ruku. Učebnice dějin jsou toho plné.

Ukrajina se chce bránit. A my jako západ máme sílu dodat Ukrajině vše, co ke svému boji potřebuje. Jediné, co nám může začít ubývat, je odhodlání naše zdroje využít.

Chceme znovu deklarovat, že Česká republika toto odhodlání má.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama