PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2015 13:48:00

Konopí a její uživatelé jsou v ČR neprávem veřejně stále stigmatizováni

Konopí a její uživatelé jsou v ČR neprávem veřejně stále stigmatizováni

Pirátská strana se účastní veletrhu konopí a léčivých bylin Cannafest 2015

Rok 2015 přinesl směrem k legalizaci psychotropních látek změn jen pramálo, a tak se Piráti na mezinárodním veletrhu konopí a léčivých bylin Cannafest 2015 v pražských Holešovicích tento víkend (6.- 8.11) objeví s velmi podobnou agendou jako loni.

“Chceme účastníky festivalu informovat o pirátském programu v oblasti psychotropních látek. Naším cílem je upustit od nefunkční represivní politiky posledních padesáti let a nahradit ji reformou zákonů, která umoží vědecké bádání, jež v Česku kdysi probíhalo a dosahovalo světového věhlasu. Dalším bodem je regulace držení a pěstování psychotropních látek a zdanění jejich prodeje. V řadě zemí světa se touto cestou vydali a funguje.” vysvětluje pravidelnou účast místopředseda Pirátů Tomáš Vymazal.

Na pirátském stánku můžete diskutovat se členy Pirátů o ryze legalizačních tématech, jako jsou rizika legalizace tvrdých drog, zakládání Cannabis Social Clubů v České republice nebo o čemkoliv jiném, co Piráti už řeší, popřípadě by dle názorů návštěvníků řešit měli.

Nicméně pro mnohé z účastníků festivalu už tyto informace nebudou ničím novým. Z tohoto důvodu máme připraveny pirátské propriety a promítání svobodných filmů, aby si naši příznivci mohli odnést nějaký suvenýr nebo alespoň krátce odpočinout od té záplavy informací u barevných hopsajících zvířátek. Vedle toho na stánku můžete podepsat petici, připojit se na náš Free WiFi HotSpot. Lze si přečíst nejnovější vydání Pirátských listů, zrelaxovat u pirátských omalovánek. Pro seniory budou standardně k dispozici semínka, která nám poskytla spřátelená semenná banka.

“Problematika legalizace a zavedení racionální drogové politiky oproti nefunkčnímu represivnímu přístupu je jedním z desítky bodů programu Pirátské strany od samé doby jejího vzniku. Bývá často vynesen našimi kritiky či médii jako veledůležitý, když se to zrovna hodí, protože, a přiznejme si to otevřeně, jsou tato rostlina a její uživatelé stále v ČR neprávem veřejně stále stigmatizováni. Zatímco media komentují exhibice současných parlamentních politiků v souvislosti s nezvládnutým přístupem k problému, který je znám pod slovním spojením “konopí v lékárnách”, akce typu Cannafest, politické diskuse na Million Marihuana March nebo příspěvky vědeckých kapacit z nedávno proběhlé Medical Cannabis Conference Prague 2015 jsou víceméně ignorovány. Věřím, že se nám to postupně společně se všemi, kteří v této oblasti svůj díl práce odvádějí, podaří zlomit.” dodává Ivan Bartoš, vedoucí mediálního odboru, který propagaci Pirátů na letošním veletrhu zajišťuje.
Z pirátského programu: https://www.pirati.cz/program/psychotropni_latky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama